Cartofii noi au aparut deja prin piata, asa ca ii putem pregati repede si usor la cuptor.
Adaugam o salata si masa este gata!
Cartofi noi cu ierburi italiene
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- 1,5 kg cartofi noi (i-am cumparat pe cei mai mici)
- sare dupa gust
- 4 linguri ulei masline
- 100-150 ml apa in care au fiert cartofii
- ierburi italiene (busuioc, salvie, oregano)
Instructions
- Am cumparat cei mai mici cartofi si i-am curatat cu un burete de bucatarie.
- Am pus apa cu sare la fiert si cand a dat apa in clocot, am adaugat cartofii.
- Am lasat sa fiarba la foc mic timp de 10-12 minute.
- Cartofii trebuie sa fie 80% fierti.
- Cand strecurati cartofii, pastrati putina apa (100-150 ml) din apa in care au fiert cartofii.
- Intr-un vas de yena mare (aproximatv 40 x 25 cm) am pus ulei de masline, cei 100-150 ml apa pastrata de la cartofi si cartofii partial fierti.
- Am presarat ierburile (busuioc, salvie si oregano) si am pus tava la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, program cu ventilatie, pentru aproximativ 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
- Am servit cu o salata de varza alba cu morcovi si marar.
Tania Ionescu says
Si cartofi nu se curata nu?
Arome de poveste says
Cartofii se curata. Fiind foarte mici, eu i-am curatat cu un burete de vase.
Multumesc pt vizita.
Te mai astept!
Alina
drstoica says
Butonul ăla nu mi se pare îndeajuns. Așa că tre’ să și scriu: LIKE! 🙂