
Pentru ca zilele trecute l-am serbat pe H, baiatul cel mare, si a am sarbatorit in 2 transe, alaturi de familie si alaturi de prieteni, am avut o provocare, si anume sa pregatesc 3 torturi.
Desi am avut unele emotii, Thermomix mi-a fost de ajutor si mi-a usurat foarte mult munca.
Doua dintre torturi au fost facute “pe comanda”, obligatoriu cu vanilie, aceasta fiind preferata sarbatoritului.

Am pregatit un tort Fraisier cu crema de vanilie si o insertie de jeleu de capsuni, un cheesecake cu ciocolata alba, care este o reteta de pe platforma Cookidoo pentru Thermomix, iar cel de-al treilea l-am pregatit pentru iubitorii de ciocolata, cu un blat dens, umed si ciocolatos, cu mousse lejer de iaurt si fructe de padure.
Trei torturi delicioase cu 3 texturi si arome diferite.
Pentru mine este important sa cunosc ingredientele folosite intr-un preparat, dar la fel de importanta este si energia pe care o pui in pregatirea preparatelor. Chiar daca nu arata perfect, bucuria cu care sunt pregatite si servite, depaseste multe limitele.
Cel mai rapid de pregatit a fost cheescake-ul cu capsuni pentru ca este o reteta ghidata de pe platforma Cookidoo, platforma cu peste 70.000 de retete. Reteta ghidata inseamna ca pe display-ul aparatului Thermomix, ne apar pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru a pregati preparatul. Fiind o reteta ghidata, castigam timp.
Din cele peste 70.000 de retete pe care le contine Cookidoo, care este un fel de biblioteca virtuala cu retete, am ales acest cheesecake fara coacere, in care am inlocuit zmeura, cu capsuni, si am scos zaharul pentru ca este deja suficient de dulce ciocolata alba inclusa in reteta.

Ceea ce imi place la Thermomix, pe care il si folosesc din 2014, este ca poti face modificari la reteta, cu conditia sa stii ce faci, poti exclude sau adauga ingrediente, are cantarul incorporat si nu mai ai nevoie de boluri in care sa amesteci sau sa cantaresti. De aemenea, nu trebuie sa stai langa el cat framanta, bate, macina, spumeaza sau cand fierbe la temperaturi controlate sau la aburi, preparatele dorite.
Practic, castigi timp pentru tine, deoarece in timpul in care el face anumite opratiuni, tu te poti ocupa de altceva.
Celelalte doua torturi, sunt retete pe care le-am adaptat la Thermomix, deci nu suntem constransi sa gatim doar retete de pe Cookidoo. Putem adapta orice reteta la Thermomix, putem toca, marunti, mixa, pasa, framanta, rade, spuma, fierbe, sparge gheata, steriliza biberoane, gati la abur, putem cantari din gram in gram, fiind foarte util inca de la diversificare si pana la adanci batraneti.
Legat de cele 2 torturi adaptate, practic am urmat pasii clasici ai retetei, doar ca am pregatit totul in bolul Thermomix-ului: am cantarit ingredientele, am spumat ouale, am amestecat, omogenizat, am topit ciocolata, am batut frisca, am pregatit crema. Bineinteles ca pentru coacerea blatului, am folosit cuptorul.
Haideti acum sa revenim la reteta de cheescake fara coacere, cu ciocolata alba si capsuni pentru care am primit mesaje de la voi. Probabil ca fiind vara, vreti sa nu mai apelati la cuptor 🙂
Timpul de pregatire a scazut considerabil in comparatie cu pregatirea clasica, deoarece spre exemplu, ouale batute pe baie de abur pentru torturi, le-am pregatit la Thermomix, la 37°C, la viteza 4, 8 minute, timp in care m-am ocupat de o alta etapa a torturilor.
Daca sunteti interesati sa vedeti cum putem gati cu Thermomix si in ce fel ne poate ajuta sa castigam timp si usurinta alegerii meniului, va astept in privat cu un mesaj sau mail (alina@aromedepoveste.ro). Daca inca nu stiti, colaborarea mea cu Thermomix a inceput din 2016, asta dupa ce l-am folosit timp de 2 ani si am vazut ca am multe cuvinte de lauda la adresa lui.
Legat de demonstratie, unde puteti vedea exact ce face, o putem organiza online, la voi acasa sau la noi la studio, astfel avem ocazia sa ne cunoastem si sa luam masa impreuna 🙂

Cum sa faci 3 torturi + reteta cheesecake cu ciocolata alba si capsuni
Echipament
- tava diametru 20 cm
Ingrediente
Baza:
- 200 g biscuiti digestivi
- 80 g unt moale, cuburi
Creama:
- 5 foi gelatina (bloom 250)
- apa pentru hidratat gelatina
- 180 g ciocolata alba
- 200 g lapte condensat
- 1 lg esenta vanilie
- 500 g crema de branza Philadelphia
- 250 g capsuni
Instructiuni
- Incepem cu gelatina, punand-o la hidratat in apa rece intr-un bol.
- Tapetam cu hartie de copt, baza unei tavi de 20 cm.
- Punem biscuitii, rupti in jumatati, in bolul Thermomixului si ii macinam la 8 sec, viteza 10.
- Adaugam untul moale, taiat cubulete si incoporam cu viteza 5, timp de 5 secunde.
- Transferam compozitia in tava tapetata si o presam cu o lingura, apoi dam la frigider.
- Punem cicolata alba, rupta in bucati, sau picaturi de ciocolata in bolul Thermomixului si o topim, setand 7 min, 70°C, viteza 1,5.
- Scurgem bine gelatina de excesul de apa si o adaugam in bol si amestecam 10 sec, viteza 4.
- Adaugam vanilia, crema de branza si omogenizam pentru 10 secunde, viteza 4.
- Adaugam capsunile taiate in bucati sau zmeura, amestecam usor cu spatula si turnam crema peste blaul de biscuiti.
- Punem tava la frigider minim 7 ore.
Observatii
Va astept cu pareri despre acest cheesecake cu ciocolata alba si capsuni, iar daca Thermomix, v-a starnit interesul, sunt aici pentru cei interesati de demo sau daca aveti intrebari.
Ganduri bune, Alina
Sa va traiasca baietii si sa fie sanatosi! Alina, cum arata torturile astea, le mananci cu ochii! Neaparat o sa le incerc, mai ales ca se apropie ziua mea si eram in pana de inspiratie. Multumesc!
Multumesc, Gabriela pentru urari.
Te imbratisez, Alina