Chiftelute de dovlecel cu turmeric si coriandru la cuptor

Chiftelute dovldecel

In Retete fara gluten, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate by Alina Stan16 Comments

Dovlecelul este o sursa de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. De asemenea, mai contine importante substante nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A si K.  Este bogat in fibre de calitate, in potasiu, apa si se digera foarte usor.
Trufe delicioase raw vegan
Aceste chiftelute fac parte din meniul preferat al baietilor mei. Langa chiftelute, le fac si un sos din iaurt cu menta si orez integral.
Chiftelute de dovlecel cu turmeric si coriandru la cuptor
 
Autor:
Portii: 30 bucati
Ingrediente
  • 2 kg dovlecel dat pe razatoarea mare
  • 5-6 linguri ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 4 morcovi rasi pe razatoatea mare (300 gr)
  • 50 gr (10 cm) turmeric proaspat ras (sau pudra)
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper negru proaspat dupa gust
  • 5 catei usturoi trecuti prin presa
  • 2 oua tara
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am curatat dovleceii si morcovii, i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mare.
  2. Dovleceii i-am lasat sa stea 30-40 minute cu putina sare ca sa scoata sucul din ei.
  3. In acest timp am inabusit ceapa in ulei de masline, am pus si morcovul, turmericul ras si coriandrul pudra si am lasat pe foc 2-3 minute.
  4. Am scurs dovlecii foarte bine (daca nu ii scurgeti bine, compozitia va fi prea moale) de sucul lasat si i-am pus intr-un castron, alaturi de legumele inabusite mai sus.
  5. Am adaugat patrunjel, sare si piper dupa gust.
  6. Usturoiul trecut prin presa l-am tras 20 secunde intr-o tigaie de ceramica cu ulei de masline si l-am adaugat la legumele de mai sus, amestecand totul.
  7. Ouale le-am separat. Galbenusurile le-am pus in compozitia de mai sus iar albusurile le-am batut spuma separat cu un varf de cutit de sare si le-am adaugat si pe ele in compozitie.
  8. Am amestecat incet cu o spatula si am facut chiftelute pe care le-am pus in tava, pe o hartie de copt, unsa cu ulei de masline.
  9. Tava am introdus-o in cuptorul incins la 180 grade Celsius si le-am tinut aproximativ 25-30 minute, timp in care le-am intors si pe cealalta parte. In ultimele 10-15 minute am folosit programul de ventilatie al cuptorului pentru a se rumeni putin.
  10. Partea mai putin buna a acestei retete este ca dispar pe masura ce le scoti din cuptor :)

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Chiftelute de dovlecel cu turmeric si coriandru la cuptor
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. StropiDeSuflet

    După ce că eşti frumoasă (şi se pare că mai mult decât permite legea!) mai eşti şi o gospodină pe cinste! Şi ţi-o spune o bunică, deci … e grav!
    Excelente reţete!

    1. Arome de poveste

      nimic nu este obilgatoriu :)
      Eu am folosit radacina de turmeric, care este putin diferita la gust fata de turmericul pudra.
      Spor la treba si multumesc pentru vizita.
      Te mai astept.
      Alina

  2. Claudia

    Wow, unde ai gasit radacina de turmeric? Mi-ar placea si mie sa incerc turmericul asa in varianta asta :)

    1. Arome de poveste

      Mi-am cumparat un kg de turmeric radacina cand am fost in excursie in India, in luna februarie.
      Oricum are un gust diferit fata de pudra de turmeric. Mie imi place mai mult radacina decat pudra.
      Cand se termina, trec si eu pe pudra :(

      1. Claudia

        Da,cred ca e mai buna :)
        Oare la noi de ce nu se gaseste.Ghimbir radacina este dar turmeric nu am vazut pana acum :(

  3. drstoica

    Nu-i așa că ai o soră geamănă care gătește la fel de bine și de frumos, care le fotografiază minunat, la fel ca tine, și care are un statut civil extraordinar dacă mi se face poftă? 😀

  4. Diana Carabas

    Am facut chiftelutele cu dovlecei,care sunt absolut delicioase.Multumesc frumos.Esti o scumpa!

    1. aromedepoveste

      Ma bucur ca ti-au placut :) si la noi sunt vedete la masa!
      Multumesc si eu pentru vizita si feedback 😉
      Seara buna!

    1. Alina Stan

      Ana, ouale le poti inlocui cu cateva seminte de in rasnite si inmuiate in apa (se va transforma intr-un fel de gel) si putin tofu moale.
      Pe blog am o reteta de drob din ciuperci care este facut cu oua iar multi dintre cititori mi-au scris ca le-au inlocuit cu seminte chia. Se pare ca le-a iesit :) Eu nu am incercat.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: