
Spanacul este o leguma cu proprietati curative, contribuie la ameliorarea afectiunilor precum hipertensiune, anemie, acnee, este bogat in fier iar acidul folic (sau folatii), asociat cu vitamina B12 in cantitate mare, duce la cresterea numarului de globule rosii in sange. Clorofila, in combinatie cu fierul, regenereaza sangele si ii creste continutul de hemoglobina.
Acum sa trecem la treaba 🙂
In aceasta retata am renuntat la sosul bechamel facut din unt, lapte si faina.
Lasagna cu spanac si ricotta
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Ingredients
- 800 gr de spanac (congelat sau oparit)
- 10-12 foi lasagna
- ulei masline
- 120 gr ceapa tocata marunt
- 5 catei mari de usturoi trecuti prin presa
- 1 lingurita unt sau ulei masline
- 150 gr cascaval ras
- 400 gr ricotta sau urda
- sare dupa gust
- 1 lingurita rasa nucsoara
Instructions
- Ceapa curatata si tocata am dinstuit-o in putin in ulei de masline, am adaugat usturoiul si l-am lasat putin pe foc. Am adaugat spanacul oparit si tocat si urda/ricotta, sare, nucsoara. L-am lasat pe foc 2 minute.
- Am pus cate 6 foi de lasagna intr-o cratita cu apa clocotita in care am adaugat sare si o lingura de ulei masline. Foile de lasagna le-am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 1-2 minute. Atentie sa nu se lipeasca intre ele. Cand s-au inmuiat putin foile, le-am scos din apa si le-am pus una langa alta pe un prosop de bucatarie curat.
- Am uns cu unt (cat 1/2 nuca) vasul in care urma sa asamblez lasagna si am inceput cu un strat de foi lasagna, apoi un strat de spanac, un start aerisit de cascaval si asa se va repeta pana vom aseza 4 straturi foi lasagna, 3 de spanac si 3 de cascaval. La final am ras cascaval.
- In masura in care doriti sa faceti si sosul bechamel, acesta se va adauga peste fiecare strat de spanac si pe ultimul strat de foi lasagna.
- Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180C si am lasat-o aproximativ 30 minute pana cand s-a rumenit.
Notes
Tava recomnadata 28 x 22 cm
Au, mama , ce de bunatati sanatoase aici! Alina, sper ca nu te superi ca te adaug in blogroll, dar simt ca am sa ma inspir din arta ta culinara, curand!
Ma bucur ca iti plac! Sa-mi spui cum ti-a iesit. Te mai astept pe blog.
10
Cred ca este foarte gustoasa am sa o încerc și eu tot fără sosul bechamel ptr ca sunt la dieta mulțumesc pentru rețetă, sanatate
Toate cele bune, Alina!