Simplu & bun! Vinete si dovlecei cu usturoi la cuptor!
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- ulei masline
- 2 vinete medii taiate bucati
- 2 dovleci medii tocati grosier
- sare neiodata dupa gust
- 8 catei usturoi (sau dupa gust)
- patrunjel tocat
- sos soia pentru servit
Instructions
- Am spalat vinetele si dovleceii si i-am taiat in bucati (aproximativ 2,5 – 3 cm);
- Nu vom curata coaja legumelor si avem grija sa nu le taiem foarte mici.
- Legumele tocate grosier le-am pus pe hartie de copt cu putin ulei de masline si sare, le-am acoperit cu o alta bucata de harte de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit.
- Eu am folosit tava aragazului, astfel incat legumele sa nu se suprapuna si sa fie asezate intr-un singur strat.
- Le-am lasat in cuptor la 180 grade Celsius pentru aproximatix 25 minute.
- Dupa acest timp, am scos tava si am pus deaspura legumelor, usturoiul, trecut prin presa; am amestecat incet cu o spatula pentru a nu le zdrobi si am mai lasat la cuptor inca 3-4 minute.
- Deasupra am presarat patrunjel.
- Cand servim, adaugam sosul soia; langa o salata de rosii cu sare, ulei si busuioc, aromele se combina imbietor 😉
Pe curand!
Daniela says
Ok
plumb elena says
Ok !
Anca says
Excelentă rețeta . Mulțumesc .
Alina Stan says
Ma bucur ca a fost pe plac.