Preincalzim cuptorul la 200 °C, curatam, spalam, taiem si zvantam cartofii.
Punem uleiul, sarea si ierburile aromatice intr-un castron, iar apoi si cartofii si amestecam.
Punem intr-o tava mica, cele 3-4 linguri de apa, cartofii si introducem la cuptor pt aprox 12-15 minute pana cand sunt rumeni si gatiti.
Daca renuntati la apa, mai suplimentati cu 1 lingura ulei pentru a nu se usca prea tare.
Cat cartofii se gatesc la cuptor, trecem la linte.
Mancare de linte cu pasta de tomate Alexstar:
Curatam ceapa, o tocam si o punem impreuna cu uleiul, la sotat pentru aproximativ 5 minute, timp in care punem cei 550 ml de apa in fierbator sau pe aragaz ca sa dea in clocot.
Odata sotata ceapa, adaugam ardeiul tocat, lintea spalata, pasta de tomate, sare, turmeric, chimion si apa clocotita si lasam sa fiarba 10-12 minute, timp in care pregatim tzatziki si scoatem cartofii din cuptor.
Tzatziki:
Curatam castravetii de coaja (sau nu, dupa preferinta), ii dam pe razatoare, punem putina sare si ii lasam sa se odihneasca pentru 5 minute, timp in care vor lasa apa.
Nu uitam de mancarea de linte si amestecam in ea.
Intr-un castron, punem oregano, busuioc, usturoi, uleiul de masline, iaurtul, amestecam totul si adaugam castravetii storsi, pe care ii incorporam in iaurt.