Go Back
+ servings
papanasi-fierti-cu-nuca-si-melinis-de-visine

Papanasi fierti cu branza, nuca si Melinis de visine - fara zahar

Alina Stan
Un desert delicios cu branza, tavaliti prin nuca coapta si scaldati in miere cu visine.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 8 minutes
Resting Time 30 minutes
Total Time 48 minutes
Course Dessert
Servings 12 buc

Echipament

  • aragaz/plita
  • Thermomix/robot de bucatarie
  • oala
  • tigaie

Ingrediente
  

  • 300 g branza de vaca, dulce si scursa
  • 100 g gris integral
  • 2 oua
  • 1/8 lgt sare
  • coaja unei lamaie netratate (data pe razatoare)
  • 150 g nuca coapta si macinata
  • 1 lg indulcitor green sugar sau zahar (optional)
  • Melinis de visine

Instructiuni
 

  • Punem in bolul robotului de bucatarie: branza de vaci scursa, grisul, ouale, sarea, coaja de lamaie si se amesteca.
  • Aluatul obtinut il lasam deoparte aproximativ 30 minute, timp in care grisul absoarbe umiditatea din branza.
  • In acest timp punem nuca la copt in cuptor pentru 5-7 minute la 180°C.
  • Nuca coapta si racita o macinam si o transferam intr-un bol.
  • Peste nuca macinata adaugam indulcitorul sau zaharul pudra. Se poate renunta la indulcitor/zahar, dar asta depinde si de gustul fiecaruia.
  • Punem 2 l apa la fiert cu putina sare.
  • Ne umezim mainile cu apa si facem bilute din alaut, de aproximativ 40g si le punem in apa care fierbe.
  • Le lasam aproximativ 7-8 minute le fiert. Cand sunt fierti, papanasii se vor ridica la suprafata.
  • Ii scoatem cu o spatula si asa fierbinti ii dam prin amestecul de nuca macinata.
  • La servire, punem Melinis de visine, care este miere combinata cu bucati de visine. Un deliciu!
Keyword desert, desert fara zahar, melinis, thermomix
Tried this recipe?Let us know how it was!