Punem in bolul robotului de bucatarie: branza de vaci scursa, grisul, ouale, sarea, coaja de lamaie si se amesteca.
Aluatul obtinut il lasam deoparte aproximativ 30 minute, timp in care grisul absoarbe umiditatea din branza.
In acest timp punem nuca la copt in cuptor pentru 5-7 minute la 180°C.
Nuca coapta si racita o macinam si o transferam intr-un bol.
Peste nuca macinata adaugam indulcitorul sau zaharul pudra. Se poate renunta la indulcitor/zahar, dar asta depinde si de gustul fiecaruia.
Punem 2 l apa la fiert cu putina sare.
Ne umezim mainile cu apa si facem bilute din alaut, de aproximativ 40g si le punem in apa care fierbe.
Le lasam aproximativ 7-8 minute le fiert. Cand sunt fierti, papanasii se vor ridica la suprafata.
Ii scoatem cu o spatula si asa fierbinti ii dam prin amestecul de nuca macinata.
La servire, punem Melinis de visine, care este miere combinata cu bucati de visine. Un deliciu!