Pornim cuptorul la 180°C, iar cand a ajuns la temperatura setata, adaugam migdalele intinse pe o tava si le lasam 5 minute in cuptor.
Scoatem migdalele, le lasam sa se raceasca, iar apoi le rasnim intr-un blender. In functie de preferinta, le puteti face faina sau sa le lasati mai grunjoase.
Punem stafidele la hidratat in lapte fierbinte pentru 10 minute, iar la final le strecuram.
Compozitia de migdale o amestecam cu stafidele hidratate si le punem deoparte.
Curatatm capsunii, ii spalam si ii taiem in bucati de aproximativ 1x1 cm.
Intr-un bol omogenizam crema de branza cu iaurtul si Melinisul de zmeura si trecem la montarea desertului.
Pentru asamblarea desertului avem nevoie de 3 pahare in care impartim jumatate din compozitia cu migdale si stafide. Cealalta jumatate o pastram pentru al doilea strat.
Presam usor compozitia cu ajutorul unei linguri, punem 2 linguri capsuni tocati, acoperim cu 2-3 linguri crema, punem din nou un strat de migdale cu stafide, capsuni, crema de iaurt cu branza si la final din nou capsuni.
Deasupra putem presara menta tocata si o lingurita de Melinis.