Go Back
+ servings
desert-cu-capsuni-si-Melinis-de-zmeura

Desert cu capsuni si Melinis de zmeura

Alina Stan
Desert de vara, rapid, cu o crema racoritoare din iaurt si branza, Melinis de zmeura pentru dulceata si capsuni cu menta.
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Course Dessert
Servings 3 portii

Echipament

Ingrediente
  

  • 100 g migdale coapte
  • 25 g stafide
  • 120 ml lapte sau apa
  • 370 g capsuni (deja curatate)
  • 180 g crema branza (gen Philadelphia)
  • 350 g iaurt grecesc (2% grasime)
  • 70 g Melinis de zmeura (sau dupa gust)
  • menta tocata

Instructiuni
 

  • Pornim cuptorul la 180°C, iar cand a ajuns la temperatura setata, adaugam migdalele intinse pe o tava si le lasam 5 minute in cuptor.
  • Scoatem migdalele, le lasam sa se raceasca, iar apoi le rasnim intr-un blender. In functie de preferinta, le puteti face faina sau sa le lasati mai grunjoase.
  • Punem stafidele la hidratat in lapte fierbinte pentru 10 minute, iar la final le strecuram.
  • Compozitia de migdale o amestecam cu stafidele hidratate si le punem deoparte.
  • Curatatm capsunii, ii spalam si ii taiem in bucati de aproximativ 1x1 cm.
  • Intr-un bol omogenizam crema de branza cu iaurtul si Melinisul de zmeura si trecem la montarea desertului.
  • Pentru asamblarea desertului avem nevoie de 3 pahare in care impartim jumatate din compozitia cu migdale si stafide. Cealalta jumatate o pastram pentru al doilea strat.
  • Presam usor compozitia cu ajutorul unei linguri, punem 2 linguri capsuni tocati, acoperim cu 2-3 linguri crema, punem din nou un strat de migdale cu stafide, capsuni, crema de iaurt cu branza si la final din nou capsuni.
  • Deasupra putem presara menta tocata si o lingurita de Melinis.
Keyword capsuni, low carb, vara
Tried this recipe?Let us know how it was!