

Este o reteta simpla, rapida si care cu siguranta va fi pe placul vostru 🙂
Spanac cu orez si leurda
Author:
Serves: 4
Ingredients
- 250 gr orez basmati
- 2 kg spanac proaspat, oparit si tocat
- ulei masline
- 2 cepe medii tocate
- 7 catei usturoi trecuti prin presa
- sare roz Himalaya dupa gust
- 1 legatura leurda tocata
Instructions
- Am pus intr-o oala pe aragaz, apa si putina sare iar cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul.
- L-am lasat la fiert iar cand a fost gata l-am strecurat si l-am clatit cu apa rece.
- Cat timp a fiert orezul, am pus intr-o alta cratita, apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am oprit focul si am adaugat spanacul curatat si spalat. Practic l-am oparit.
- L-am lasat sa stea in apa fierbinte 2 minute, apoi l-am strecurat si trecut printr-un jet de apa rece.
- L-am pus pe tocator si l-am tocat.
- Intr-un wok de ceramica am pus uleiul de masline, ceapa tocata si am lasat la inabusut.
- Dupa 2 minute am adaugat spanacul tocat si orezul si am amestecat, lasand pe foc inca 2 minute.
- Usturoiul l-am tras separat, pentru 20 secunde, intr-o tigaie de ceramica cu putin ulei de masline si l-am adaugat peste orez si spanac.
- Cand este totul bine amestecat, luam de pe foc, mai adaugam sare daca mai este nevoie si leurda tocata marunt.
Multumiri pentru reteta. Executata … adica preparata si terminata. Foarte buna !
Mihai
Buna, ma bucur ca a fost pe plac.
Toata mancarea postata este gatita de mine pentru familia mea, nu inainte de a face si o poza 🙂
Multumesc pentru vizita.
Toate cele bune!
Alina
Eh … sunt vizite la aproape toate retetele pe care le propui.
Nu stiu cum o fi sa cureti/speli/alegi 2 kg de spanac dar pe mine m-au cam “ametit” 1,5 kg 🙂
Care este treaba cu usturoiul tras in alta tigaie cateva secunde? Ceva intoleranta la el ? Am vazut ca in ultimele retete asa l-ai adaugat in mancare.
Eu il adaug in ultimele minute direct in cratita/tigaie ba de multe ori chiar de la inceput. Iar leurda am amestecat-o cu spanacul inainte de a fi puse impreuna la inabusit.
Astept sa citesc si alte retete cu care iti rasfeti si hranesti familia 🙂
Mihai
Nu vreau sa intru in detalii cu spalatul/curatul/tocatul legumelor. In general iau o groaza de timp 🙁
Legat de usturoiul tras separat intr-o tigaie, mie imi place astfel pentru ca isi pastreaza mai bine aroma.
Toate cele bune!
Alina