Spanac cu orez si leurda

Spanac cu orez si leurda

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan4 Comments

Spanac cu orez si leurda
Spanac cu orez si leurda
Daca tot e vremea spanacului, sa profitam din plin!

Este o reteta simpla, rapida si care cu siguranta va fi pe placul vostru :)

Spanac cu orez si leurda
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente
  • 250 gr orez basmati
  • 2 kg spanac proaspat, oparit si tocat
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 7 catei usturoi trecuti prin presa
  • sare roz Himalaya dupa gust
  • 1 legatura leurda tocata
Instructiuni
  1. Am pus intr-o oala pe aragaz, apa si putina sare iar cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul.
  2. L-am lasat la fiert iar cand a fost gata l-am strecurat si l-am clatit cu apa rece.
  3. Cat timp a fiert orezul, am pus intr-o alta cratita, apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am oprit focul si am adaugat spanacul curatat si spalat. Practic l-am oparit.
  4. L-am lasat sa stea in apa fierbinte 2 minute, apoi l-am strecurat si trecut printr-un jet de apa rece.
  5. L-am pus pe tocator si l-am tocat.
  6. Intr-un wok de ceramica am pus uleiul de masline, ceapa tocata si am lasat la inabusut.
  7. Dupa 2 minute am adaugat spanacul tocat si orezul si am amestecat, lasand pe foc inca 2 minute.
  8. Usturoiul l-am tras separat, pentru 20 secunde, intr-o tigaie de ceramica cu putin ulei de masline si l-am adaugat peste orez si spanac.
  9. Cand este totul bine amestecat, luam de pe foc, mai adaugam sare daca mai este nevoie si leurda tocata marunt.
THERMOMIX
Daca doresti sa inveti sa pregatesti ciocolata sanatoasa pentru copii sau pentru familie, te invit pe 1 aprile la un atelier unde vei pregati chiar tu, ciocolata si un tort fara coacere, fara faina, fara zahar si fara lactate. Mai multe detalii gasesti aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Spanac cu orez si leurda
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)

Comments

    1. Arome de poveste

      Buna, ma bucur ca a fost pe plac.
      Toata mancarea postata este gatita de mine pentru familia mea, nu inainte de a face si o poza :)
      Multumesc pentru vizita.
      Toate cele bune!
      Alina

  1. Mihai Ignat

    Eh … sunt vizite la aproape toate retetele pe care le propui.

    Nu stiu cum o fi sa cureti/speli/alegi 2 kg de spanac dar pe mine m-au cam “ametit” 1,5 kg :)

    Care este treaba cu usturoiul tras in alta tigaie cateva secunde? Ceva intoleranta la el ? Am vazut ca in ultimele retete asa l-ai adaugat in mancare.
    Eu il adaug in ultimele minute direct in cratita/tigaie ba de multe ori chiar de la inceput. Iar leurda am amestecat-o cu spanacul inainte de a fi puse impreuna la inabusit.

    Astept sa citesc si alte retete cu care iti rasfeti si hranesti familia :)

    Mihai

    1. Arome de poveste

      Nu vreau sa intru in detalii cu spalatul/curatul/tocatul legumelor. In general iau o groaza de timp :(
      Legat de usturoiul tras separat intr-o tigaie, mie imi place astfel pentru ca isi pastreaza mai bine aroma.
      Toate cele bune!
      Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: