
Budinca de tapioca este o varianta de dulce sanatos, un fel de orez cu lapte 🙂 Partea buna este ca putem gati tapioca in mai multe feluri, aromata dupa bunul plac.
Tapioca este un produs obtinut prin prelucrarea plantei Manioc, nu contine gluten, fiind un aliment de baza in nutritia celor care sufera de enteropatie glutenica (boala celiaca). De asemenea este bine tolerat de copii. Tapioca se gaseste sub forma de granule/perle sau faina.
Budinca de tapioca
Author:
Serves: 4
Ingredients
- 175 gr granule tapioca (inmuiata 20-30 min in 350 ml apa rece)
- 750 ml lapte migdale (sau dupa preferinta)
- zahar brut dupa gust (sau alt indulcitor)
- 2 lingurite coaja lamaie cu portocala bio
- 1/2 lingurita anason pudra
- zmeura pentru decor
Instructions
- In timpul in care tapioca sta la inmuiat in apa, punem laptele la fiert.
- In momentul in care a inceput sa fiarba, am adaugat tapioca strecurata, am adaugat putin zahar si am lasat la fiert, la foc mic pentru aproximativ 10 minute.
- Timpul de fierbere poate fi diferit in functie de marimea granulelor de tapioca (granulele mele erau maricele).
- Cand boabele devin transparente, veti sti ca este fiarta.
- Spre final am adaugat coaja de lamaie, portocala si anason.
- Budinca am transferat-o in castroane si am decorat cu zmeura.
- O puteti aroma si decora dupa gustul vostru 😉
Coaja de lamaie si portocala o preagtesc acasa fructe bio.

Buna sa va fie ziua tuturor!
As dori sa incerc și eu pentru prima dată să gătesc permite de tapioca, dar mă gândeam să fierb in apa+suc de mere. Credeți că ar fi o idee buna? Mulțumim frumos pentru rețete! ?
Buna ziua, sigur ca puteti fierbe in apa cu suc de mere, insa sa lasti peruletele la hidratat in apa pentru 30 min-1 ora. In acest fel vor fierbe mult mai repede.