


Despre aroma deosebita a orezului salbatic am mai vorbit intr-o postare anterioara. Reteta este simpla si contine doar cateva ingrediente: ulei masline + ceapa + usturoi + sare si piper dupa gust.
Reteta pentru orez salbatic o gasiti aici.
Pentru 3-4 portii de creveti am folosit:
- ulei masline
- 460 gr creveti fierti congelati, partial decorticati
- 60 ml vin alb
- 2-3 linguri pasta de rosii facuta in casa
- sare neiodata dupa gust
- piper negru proaspat macinat
- 7-8 catei de ustuori tocati marunt sau usturoi verde
- 1 legatura patrunjel verde tocat
Iata pasii: crevetii congelati i-am pus intr-un vas cu apa rece pentru aproximativ 10 minute, apoi i-am strecurat.
Intr-un wok de ceramica am pus ulei de masline, crevetii si am lasat pe foc 2 minute.
Am adaugat vinul, pasta de rosii, sare si piper dupa gust.
In acest timp, am tras usturoiul tocat intr-o alta tigaie, apoi l-am adaugat peste creveti. Am pus patrunjelul si cam atat 🙂
Timpul de fierbere al crevetilor va fi de aproximativ 5 minute.
Am servit alaturi de o salata de rucola cu lamaie, ulei masline si putina sare.
O masa plina de savoare: orez salbatic, creveti si salata de rucola 😉
Pofta buna!
Eu – fan declarat al creveților în sos de portocală și tarhon – promit să-ncerc rețeta asta. Că prea înghit în sec acum… 😉
Suna foarte interesant si cu sos de portocala 🙂
Sa-mi spui daca ti-au placut. La noi e concurenta mare. Partea buna e ca se pregatesc foarte repede.
Da, cu sos de portocale, miere, ghimbir… și tarhonul ăla de-i parfumează! 🙂
Știu că sună cumva… dar recunosc că-mi plac creveții și pentru că nu-mi papă din timp gătirea lor. Promit – cum îi pregătesc după rețeta ta, cum o să-ți scriu! Poze nu-ș dacă apuc să fac din prima, că am mai pățit rușinea să n-am răbdare. Mai aproape dinții, deh… 😳
Stiu cum e 🙂
Uf, credeam că vreau doar din batoane, dar m-am înșelat… 🙂
Batoane dimineata, acum crevetii 🙂
Acum le vreau pe toate! :))