Fursecurile fragede sunt potrivite cu perioada aceasta a anului, asa ca va recomand sa le pregatiti si sa-i implicati si pe cei mici in aceasta activitate. Astfel, invata sa aprecieze mancarea pregatita acasa si sa cunoasca ingredientele.
Fursecurile le puteti pregati din timp, pot fi pastrate intr-o cutie inchisa si sunt potrivite si pentru un cadou dulce, pe care il puteti face colegilor la birou sau prietenilor.
De data aceasata, am inlocuit zaharul cu indulcitorul Edulcorem Stevia, un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol, are zero calorii si zero indice glicemic, este stabil termic, NU are gust amarui, ca alti indulcitori si poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte deserturi. Indulcitorul este creat pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase. Il gasiti la Nosugarshop.ro.
Fursecuri fragede fara zahar
Ingrediente
- 100 gr indulcitor Edulcorem Stevia 1:2
- 300 gr unt 82% grasime
- 2 galbenusuri 30 gr
- 2 lingurite esenta vanile
- 370 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
Glazura - 150 gr ciocolata cu indulcitor
- 20 gr unt
- fulgi cocos/nuca/ alune/fructe liofilizate
Instructiuni
- Pulverizam Edulcorem Stevia 1:2 pentru a obtine o pudra fina.
- Punem intr-un bol, untul la temperatura camerei, impreuna cu indulcitorul Edulcorem Stevia 1:2 facut pudra si spumam.
- Adaugam cele 2 galbenusuri, esenta de vanilie si omogenizam.
- Eu am folosit esenta pregatita in casa; aveti aici reteta.
- Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pentru a se incorpora.
- Compozitia obtinuta trebuie sa fie una nu foarte consistenta, astfel incat sa putem folosi posul pentru a face fursecurile.
- Am folosit un dui mare si am facut biscuti rotunzi, insa puteti sa va jucati si sa faceti diverse forme.
- De asemenea, in locul posului, se poate folosi pistolul pentru fursecurile.
- Fursecurile le facem direct in tava, pe hartia de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru aproximatix 15 minute.
- Cand le scoatem din cupor, le lasam la racit 20 minute si apoi le transferam pe un gratar.
- Glazura de ciocolata este optionala 🙂
- Pentru glazura, am topit la bain marie, ciocolata si am adaugat untul.
- Am amestecat bine si am introdus fiecare fursec in glazura de ciocolata.
- Imediat cum scoatem fursecurile din ciocolata, putem pune fulgi de cocos, nuca, fructe liofilizate, etc.
Observatii
2. Montam fluturele, punem si untul si mixam 1 minut / viteza 3.
3. Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si setam 30 sec / viteza 3.
4. Punem faina cernuta si praful de copt si amesteacm 1,30 min / viteza 3,5.
5. Din compozitia obinuta facem fursecuri, cu ajutorul posului si un dui mai mare sau cu ajutorul pistolului de biscuiti.
6. Fursecurile se fac direct pe hartia de copt, in tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Cand le scoatem din cuptor, le lasam la racit 20 minute, iar apoi le transferam pe un gratar.
Ca tot se apropie vacanta binemeritata, pastrati cateva fursecuri pentru cana de ceai de dimineata ?
Ganduri bune si pe curand!
Alina
Elena says
Incep sa fac biscuitii saptamana viitoare,definitiv ii voi include si pe cei ce mi i-ati trimis.Am gasit aceasta reteta cu cateva zile in urma,am si scris-0,dar nu mai stiam de unde o aveam.
Multumesc foarte mult!
Alina Stan says
Spor la prajiturit si sarbatori frumoase!