Am avut ocazia sa testez uleiurile Olivado si pot sa va spun ca sunt uleiuri exceptionale, de inalta calitate, extravirgine, obtinute prin presare la rece, ulei din prima presa din fructul de avocado. Uleiul de avocado este bogat in grasimi monosaturate si vitamina E si are o culoare verde-smarald datorita continutului bogat in clorofila a fructelor din care se extrage.
Printre propietatiile uleiul de avocado se numara: are cel mai ridicat nivel de grasimi mono-nesaturate, grasimi care sunt benefice pentru inima, are un nivel ridicat de alfa si beta-caroten, care protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului, are cel mai ridicat nivel de vitamine si minerale, inclusiv un nivel ridicat de vitamina E, unul dintre cei mai puternici antioxidanti;
De data aceasta m-am oprit la uleiul de avocado cu chilly si am pregatit o portie de paste picante.
Paste cu ciuperci si ulei de avocado cu chilly
Ingrediente
- 250 gr paste integrale
- 2 linguri ulei masline
- 120 gr ceapa verde 8 fire ceapa
- 500 gr ciuperci champignon
- 3 catei usturoi
- 2 linguri ulei de avocado cu chilly
Instructiuni
- Am fiert pastele "al dente " in apa cu sare.
- Dupa ce am fiert pastele le-am transferat intr-un castron.
- Intr-un wok am pus uleiul de masline si ceapa si am lasat 1 minut pe foc.
- Am adaugat ciupercile spalate, curatate si feliate.
- Am amestecat si am lasat la foc mare 3-4 minute.
- Inainte de a lua de pe foc am adaugat si usturoiul trecut prin presa.
- Am mai lasat pe foc, cat sa se evapore apa lasata de ciuperci si le-am pus peste pastele fierte.
- La final am adaugat 2 linguri ulei de avocado cu chilly.
- Daca doriti mai picant, adaugati mai mult ulei de avocado cu chilly.
Observatii
O alta reteta cu paste si ciuperci, gasiti aici.
Ganduri bune, Alina
Ana says
Chilly înseamnă altceva, cred că ar fi fain să corectezi…
Alina Stan says
Ana, multumesc pentru atentionare…chiar mi-a scapat 🙂