

Astazi vreau sa va vorbesc despre produsele celor de la Melinis, produse romanesti create din dragoste pentru natura si din dorinta de a oferi un dulce sanatos si bogat in vitamine.
Atelierele Melinis se afla in judetul Buzau, comuna Vernesti, sat Mierea, insa ii puteti vizita online, aici, pentru a vedea varietatea de produse oferite. Cu siguranta veti gasi ceva care sa va atraga din multitudinea de combinatii pe care le au: miere cu catina, cu goji, cu trandafir, cu pere, cu gutui, cu zmeura, afine, visine, prune, piersici, caise.

Delicatesele de la Melinis contin un amestec de miere si fructe proaspete, obtinut printr-o tehnologie ce permite imbinarea fructelor cu mierea naturala, la o temperatura sub 35˚C, punand o mare importanta pe calitatea ingredientelor folosite.
Petalele de trandafir folosite pentru Melinisul de Trandafir provin din plantatiile proprii cu trandafir de Damasc, iar goji este cultivat in Romania.

Reteta de astazi este o combinatie irezistibila care a incantat toata familia. Aceasta reteta vine de fapt de la un desert servit in restaurantele libaneze, cu felii de banane, fistic si miere, apa de trandafir si portocal, numit Ashta sau Kashta.
Cand am gustat din borcanul cu Melinis de trandafir, gandul mi-a zburat direct la desertul de care va spuneam mai sus, dar in locul feliilor de banane am folosit Melinis de trandafir, accentuand asfel aroma de trandafir a preparatului.

Acestea fiind spune, acum va invit sa va incantati papilele gustative cu acest desert fara zahar, cu arome suave de trandafir combinat cu miere.


Astha – crema libaneza cu lapte
Echipament
- aragaz/plita
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 200 ml frisca lichida (eu folosesc Ken de 38% grasime)
- 45 g amidon de porumb
- 40 g indulcitor (green sugar)
- 4 lg apa rece
- 3-4 lg apa flori de portocal
- 3-4 lg apa flori de trandafir
- Melinis de trandafir
- fistic tocat
Instructiuni
- Punem laptele impreuna cu frisca la fiert.
- In acest timp punem intr-un castron amidonul, indulcitorul si apa si amestecam pentru a dizolva.
- Cand laptele si smantana dau semne de fierbere, adaugam amidonul dizolvat cu indulcitorul si amestecam energic cu un tel.
- Lasam sa fiarba 2 minute, timp in care continuam amestecarea si adaugam apa de flori de portocal si trandafir.
- Transferam imediat crema in recipiente si dam la rece pentru 3 ore.
- Cand budinca este rece, punem melinis de trandafir si fistic tocat.

Multumesc pentru timpul petrecut pe acest blog si sper ca v-am starnit interesul cu aceasta reteta, dar mai ales cu vizita in magazinul online Melinis.
Ganduri bune, Alina
[…] alta reteta in care am folosit Melinis, o gasiti aici si este o crema delicioasa, o reteta libaneza in care am folosit Melinis de trandafir. De atunci […]