Briose cu faina integrala si afine

Briose cu faina integrala si afine

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Deserturi, Mic dejun, Retete ovo-lacto-vegetariene by Alina Stan7 Comments

Briose cu faina integrala si afine
Briose cu faina integrala si afine
Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti, stimuleaza sistemul imunitar si previn aparitia infectiilor.

Briosele le-am facut cu faina integrala cumparata de la Naturalia, faina de care sunt foarte multumita.

Ingrediente pentru 24 bucati:

  • 5 oua de tara (batute separat)
  • 160 gr zahar brun eco
  • 2 lingurite stevie lichida
  • 2 pastai de vanilie
  • 200 gr iaurt gras 
  • 1 parf de copt
  • 2 lingurite otet de mere
  • 240 ml ulei de cocos
  • 400 gr faina integrala
  • un varf de cutit de sare neiodata
  • 350 gr afine

Procedeu: am separat ouale si am pus in bolul mixerului galbenusul si zaharul. Cand au fost bine batute, am adaugat stevia.

Am vrut sa reduc cantitatea de zahar, asa ca am folosit zahar si indulcitor stevia. Daca doriti sa folositi doar zahar, atunci va trebui sa cresteti cantitatea de zahar cu inca aproximativ 220-250 gr.

Am adaugat semintele din pastaile de vanilie, iaurtul, 1/3 din cantitatea de faina, apoi treptat am adaugat uleiul si restul de faina.

La final am adaugat praful de copt stins cu putin otet de mere si am mai mixat putin.

Separat am batut albusul cu putina sare, iar cand a devenit tare, l-am adaugat peste compozitia de mai sus. Am amestecat incet, de sus in jos cu o spatula de silicon.

La final am adaugat afinele spalate si puse la zvantat pe servetele de bucatarie.

Din compozitoa obtinuta am luat cu o lingura si am pus in formele de hartie, in tava speciala de briose, atfel incat sa ramana 3-4 mm pana la marginea hartiei de briosa.

Am pus tava la cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius si am lasat 12- 15 minute, timp in care au crescut bine si frumos, dupa care am redus la 180 grade Celsius si am mai lasat aproximativ 10-12 minute.

Gust divin!

 

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Briose cu faina integrala si afine
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)

Comments

    1. aromedepoveste

      Le procur de la cineva care se ocupa cu aducerea a tot felul de accesorii pt gatit :)

        1. aromedepoveste

          Nu e super, Madalina :(. Este o persoana care nu are site sau alte alea; pur si simplu din cand in cand o mai gasesc in piata cu asa ceva.
          Incearca sa cauti pe internet pt ca sigur vei gasi multe accesorii pr briose.

  1. Patricia

    Grozave briosele! Ma intreb daca ai incercat vreodata o reteta complet fara zahar. Poate cu banane, piure de mere sau dovleac? Ar fi o idee pentru o postare viitoare :)

    1. aromedepoveste

      Patricia, nu am incercat sa fac briose fara zahar insa am facut fursecuri cu banane si fulgi de ovaz. Daca te tenteaza, gasesti retetele pe blog 😉
      Zi frumoasa!

Leave a Comment