Bame in stil indian

Bame in stil indian

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

Bamele sunt o sursa de fibre pentru organismul uman dar, spre deosebire de alte legume, sunt sarace in proteine şi hidrati de carbon. In compensatie, bamele contin vitaminele A, B si C, betacaroten, potasiu si anumite minerale, precum calciu si magneziu. Mai multe despre bame gasiti aici.
Bame in stil indian
 

Bame in stil indian
 
Bame in stil indian
 
Autor:
Portii: 3
Ingrediente
  • 550 gr bame
  • sare neiodata dupa gust
  • 1 lingura otet de mere
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate (100 gr)
  • 4 rosii fara coaja, blenduite (aprox. 600 ml)
  • piper negru proaspat macinat dupa gust
  • ¼ lingurita coriandru pudra
  • ¼ lingurita chimen pudra
  • ¼ lingurita garam masala
  • 5 catei usturoi trecuti prin presa
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 180 gr orez basmati
  • sare neiodata dupa gust
  • 3 fire ceapa verde tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • ¼ lingurita turmeric pudra
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am taiat codita si varful bamelor si le-am spalat in apa rece.
  2. Am pus apa cu sare la fiert, iar cand a dat in clocot, am adaugat otetul si bamele. Am lasat la fiert la foc mic pentru 5-6 minute pana cand au fost partial fierte, le-am strecurat si le-am trecut printr-un jet de apa rece.
  3. In timpul in care bamele au fiert, am pus intr-o cratita de ceramica putin ulei de masline, ceapa si am lasat la inabusit 1-2 minute.
  4. Am adaugat rosiile blenduite, piper, corinadru, chimen si am lasat 2 minute pe foc.
  5. Am pus apoi bamele partial fierte, garam masala, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul tocat si am lasat sa fiarba la foc mic inca 7-8 minute.
  6. Gata cu bamele! Acum sa trecem la orez.
  7. Orezul basmati l-am pus la fiert in apa clocotita cu sare. Cand a fost fiert, l-am strecurat si l-am trecut printr-un jet de apa rece.
  8. Intr-un wok de ceramica, am pus ulei de masline, ceapa si ardeiul si am lasat 2-3 minute la inabusit. Am adaugat orezul fiert, turmericul si am amestecat.

 

Bame

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Bame in stil indian
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Cloudpearl

    Felicitari! Inca o reteta grozava! Unde ai gasit bame??? Eu le tot caut si ele se ascund de mine. Multumesc pentru trimiterea la bloguletul meu. You’re the best!!!

    1. aromedepoveste

      Bine ai venit in noua “casa”!
      Bamele le iau din piata unde imi fac cumparaturile, in sector 4; e a treia oara cand le gatesc in ultima luna :) sunt foarte bune!
      Pe curand, Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: