
Deja stiti cat de mult imi plac deserturile, asa ca pentru astazi am pregatit o budinca din gris integral, cu cocos si Melinis de pere, un preparat de post.
Budinca din gris integral nu contine zahar adaugat, ci doar Melinisul de pere cu care am servit budinca.
Am folosit gris integral deoarce cantitatea de fibre pe care o contine grisul integral este dubla fata de grisul clasic.
Ca si consistenta, puteti jongla cu cantitatea de gris, in functie de ceea ce va doriti.

Este un desert extrem de simplu pe care il puteti pregati fie in forme se silicon, asa cum am facut eu, fie in cateva castronele. Mie mi-a placut aceasta idee de a folosi formele de silicon pentru briose, plus ca astfel si portiile sunt mai mici.

Melinisul de pere este un produs 100% romanesc care are la baza miere de salcam, pere, lamaie si lime, totul pregatit printr-un proces lent, la o temperatura sub 35 grade Celsius.
Pe siteu-ul celor de la Melinis gasiti toate sortimentele lor pe baza de miere poliflora sau salcam cu fructe sau petale de trandafir. Au chiar si seturi pentru degustare sau pachete de cate 2 produse, cum este pachetul pentru imunitate care contine goji si catina eco.
Melinisurile le puteti folosi ca si topping la clatite, briose, orez cu lapte, smoothies. Va las aici cateva idei de retete unde le-am folosit eu: tort de clatite din faina integrala, oladi, papanasi fierti cu branza si nuca, crema libaneza.

Tu pe ce preparat ai folosi Melinis?

Budinca din gris integral, cu lapte de cocos si Melinis de pere – vegan
Echipament
- plita/aragaz
- forme de silicon
Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos (1 conserva)
- 1/4 lgt ghimbir (pulbere)
- 45-50 g gris integral
- Melinis de pere
Instructiuni
- Punem toata compozitia din conserva cu lapte de cocos intr-o cratita mica si o asezam pe foc.
- Adaugam ghimbirul, amestecam, iar cand laptele incepe sa faca bule, adaugam grisul.
- Grisul il adaugam treptat, timp in care amestecam continuu cu telul.
- Lasam la fiert 2-3 minute si gustam pentru a vedea daca este fiert. Nu trebuie sa simtim bobitele de gris.
- Cand este fiert, il transferam in formele de silicon si il lasam la frigider 1,5-2 ore.
- Dupa ce timpul s-a scurs, verificam daca grisul se poate scoate din formele de silicon si le transferam pe o farfurie.
- In momentul servirii, punem Melinis de pere peste budinca de gris.

Multumesc ca ai ajuns pana aici si nu uita ca feedback-urile conteaza 🙂 Te astept si pe Instagram si Facebook.
Imbratisari si ganduri bune, Alina
Leave a Reply