

Bulgur cu legume si curry
Author:
Serves: 3-4
Ingredients
- 300 gr bulgur bio
- ulei masline extravirgin
- 1 ceapa medie rosie tocata
- sare roz Himalaya
- piper negru proaspat
- 1 ardei kapia rosu tocat
- 1 ardei kapia verde tocat
- 2-3 morcovi dati pe razatoare
- 1 legatura patrunjel tocat
- busuioc (cateva frunze, de preferat proaspat)
- oregano
- 2-3 linguri pasta rosii/bulion (facut in casa)
- 3-4 catei usturoi trecuti prin presa
- 1/2 lingurita curry (sau dupa gust)
Instructions
- Am pus apa la fiert, iar in momentul in care a inceput sa fiarba am pus sarea si bulgurul, care a fost trecut inainte printr-un jet de apa rece.
- L-am lasat la fiert aproximativ 15 minute iar apoi l-am strecurat.
- Intr-un wok de ceramica am pus uleiul iar cand s-a incins am pus ceapa la inabusit. Am adaugat morcovul, ardeiul rosu si ardeiul verde si am mai lasat la inabusit pentru 4-5 minute.
- Am pus apoi si bulgurul strecurat, piperul, pasta de rosii, patrunjelul, busuiocul, oregano si curry si am mai lasat 3 minute pe foc, amestecand pentru a incorpora totul.
- In acest timp am pus putin ulei de masline intr-o alta tigaie de ceramica si am tras usturoiul trecut prin presa pentru 10-15 sec. Atentie sa nu il lasti prea mult pentru ca se arde.
- Usturoul tras la tigaie il puneti peste compozitia cu bulgur si legume si amestecati.
- Am servit bulgurul langa o salata de patrunjel cu rosii si putina rodie.
Un deliciu care merita incercat!
Buna, interesant blogul tau! 🙂