


Este un tort foarte simplu de facut, cu crema de mascarpone, fara coacere.
Ingrediente necesare pentru un tort cu dimatru de 20 cm:
- 250 gr biscuiti digestivi pasati
- 80 gr unt topit, facut in casa
- 15-20 capsuni taiati pe jumatate
- 500 gr mascarpone
- 150 gr smantana
- 1 lingurita vanilie
- 3-4 linguri miere salcam
- 1 1/2 lingurita agar-agar (gelatina vegetala)
Iata cum am procedat: am pus biscutii pe un tocator, i-am zdrobit cu sucitorul si i-am pus intr-un castron. Am pus untul topit peste ei si am amestecat cu o spatula.
Compozitia obtinuta am intins-o intr-o tava cu pereti detasabili, diamtru 20 cm si am presat bine compozitia, păstrând-o in frigider pana cand am pregătit crema.
Am pus in robot crema mascarpone si am mixat la viteza medie circa 2 minute, apoi am adaugat smantana si am mai lasat la mixat 3 minute, pana cand crema s-a intarit.
Smantana am cumparat-o de la sibieni, din piata de unde imi fac cumparaturile.
Am adaugat vanilia, miere dupa gust (eu am pus 3 linguri de miere) si le-am mixat.
Intre timp, am luat tava din frigider si am am asezat pe margine jumatatile de capsuni.
In locul gelatinei clasice, am folosit agar agar, care este o substanță naturală, bogată în minerale, extrasă din alge roșii ce se găsesc în apele din întreaga lume. Este folosita ca stabilizator natural, agent de gelifiere și îngroșare, devenind gelatinoasa atunci când este adăugata în lichide.
Am pus 100 ml apa la fiert iar cand a dat in clocot, am adaugat pudra agar-agar si am lasat-o la fiert 1 minut, timp in care am amestecat cu un tel.
Am pus gelatina obtinuta in compozitia de crema, am amestecat-o bine si am rasturnat-o peste stratul de biscuiti, cu grija sa nu cada jumatatile de capsuni.
Am pus tava din nou la frigider pentru o ora, iar apoi am decorat cu cateva capsuni.
Folosiți lingurițe mici ! Excesele dăunează grav sănătății!
Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta. Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!
Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui si prietenilor tai!
Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.
Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.
Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)






Comments
Tulai! <3
M-am abonat la blogul tau tocmai cand am trecut pe dieta. De-asta ma “tulai”-am! 😛
Chiar si la dieta, merge un tort in varianta cruda/raw fara zahar

Te mai astept
Alina
Deja m-ai castigat drept cititor. <3
Prima etata am trecut-o
mai am sa te fac sa si incerci 😉
Deocamdata am plans uitandu-ma la pozele din partea dreapta a blogului 😀
Ce fruct s-ar potrivi in perioada asta, in loc de capsuni? Merci
Se pot pune piersici sau se poate renunta la fruct si se face un sos de ciocolata care se pune deasupra.
O glazura de capsuni merge? Am capsuni congelate. Cu zahar, zeama lamaie si agar?
Da, sigur ca merge cu capsuni,zahar, zeama lamaie si gelatina
Yammy!
Multumesc mult. O voi pregati sambata pt invitati. Revin cu impresii :))