Aceste chiftele cu linte, ciuperci si sos de iaurt de soia mi-au placut foarte mult, mai ales ca timp de 3 zile, desi au fost aceleasi chiftele, le-am servit de fiecare data intr-un alt mod.
Prima zi, cand le-am pregatit, si au fost proaspete si calde, am avut langa ele cartofi dulci, salata verde, avocado si un sos facut din de iaurt din soia de la Joya cu putina sare si usturoi.
In a doua zi am facut un sos din pasta de rosii, putina ceapa si ceva condimente, am pus cateva chiftele in sosul fierbinte si le-am lasat pe foc cat sa se incalzeasca si ele, adica un fel de chiftele marinate iar in a treia zi le-am pus in lipe, cu salata verde, tofu, rosii, avocado si sos de iaurt (doar iaurt si sare) si am pus lipa in caserola pentru ca urma o zi plina cu multe drumuri.
Sincer, mi-au placut maxim!
Chiftele cu linte, ciuperci si sos de iaurt - de post
Ingrediente
- 200 gr linte maro
- 1 ceapa
- 1 buc praz mic
- 250 gr ciuperci pleurotus cantitate neta-deja curatate
- sare
- piper
- 3 catei usturoi
- 2 linguri sos soia
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 legatura patrunjel verde tocat
- 80 gr nuca macinata
- 2-3 linguri pesmet sau faina ovaz
- ulei
- Sos iaurt
- 1 iaurt natur de soia de la Joya
- sare
- 2 catei usturoi
Instructiuni
- Am spalat lintea si am pus-o la hidratat in apa, intr-un castron, timp de 12 ore.
- Am aruncat apa, am clatit lintea si am transfersat-o intr-o oala, am pus apa si sare si am lasat-o la fiert. Fiind hidratata, lintea fierbe mult mai repede; in aproximativ 10 minute a fost fiarta.
- In acest timp, am pus intr-o tigaie, ulei, ceapa si prazul, tocate, si am sotat 5 minute.
- Am adaugat si ciupercile curatate si tocate marunt si am mai lasat pe foc 5 minute la foc mediu spre mare, pana cand a scazut apa.
- Spre final am adaugat sare, piper, cateii de usturoi trecuti prin presa, sosul de soia, cimbrul uscat, patrunjelul tocat si am mai lasat 1-2 minute.
- Am aruncat apa de pe lintea fiarta si pasat-o.
- Peste lintea pasata am adaugat nuca macinata, compozitia din tigaie (ceapa, praz si ciuperci), pesmet sau faina de ovaz.
- Compozitia obtinuta trebuie sa fie potrivita pentru a modela chiftele iar pentru a nu se prinde de maini, fie puneti ulei pe palme, fie va umeziti din cand in cand, mainele cu apa.
- Am format chiftelute de aproximativ 60 g/bucata, le-am asezat pe hartie de copt unsa cu ulei si le-am pus in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, la program de ventilatie astfel incat sa se rumeneasca pe exterior.
- Dupa 15 minute am intors chiftelutele cu ajutorul unei spatule si le-am mai lasat 5 minute.
- Cat chiftelutele au stat la cuptor, am pregatit sosul de iaurt cu iaurt soia natur de la Joya in care am pus sare si usturoiul trecut prin presa.
Pe langa faptul ca sunt foarte versatile, aceste chiftelute sunt pregatite la cuptor si sunt o sursa importanta de proteina.
Tot cu produse Joya am mai gatit o clatita delicioasa cu mere caramelizate, la cuptor pe care o gasesti aici sau o supa crema de dovleac si lapte de cocos, a carei reteta o gasesti aici.
Pentru un mic dejun rapid sau o gustare aromata, poti incerca smoothie cu aroma de turta dulce, aici.
Sper sa incerci reteta si sa-mi scrii parerea ta despre aceste minunate chiftele.
Pana atunci, ganduri bune si sa auzim de bine!
Alina
Lazăr Mirela Viorica says
Sunteți minunată cu rețetele dv. Să aveți o zi frumoasă!
Alina Stan says
Multumesc!