Ciorba de “burta” de post

ciorba-de-burta-vegana

In Retete sarate, Retete vegane (de post), Supe/Ciorbe by Alina Stan2 Comments

Anul trecut, una dintre cititoarele blogului Arome de Poveste mi-a trimis una dintre retetele ei preferate, si anume aceasta reteta de ciorba de burta de post.

Adriana B. iti multumesc pentru reteta si pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai scris!

Pentru ca mi-a placut mult reteta, am zis sa o impartasesc si cu voi :)

ciorba-de-burta-de-postCiupercile Pleurotus sunt foarte bogate in proteine, vitamine din complexul B si au o concentratie mare de lovastatina – o substanta cunoscuta ca fiind de mare ajutor in scaderea colesterolului “rau”. Dintre toate tipurile de ciuperci pentru consum, acestora li se atribuie proprietati nutritionale de exceptie, fiind un aliment dietetic cu valoare nutritionala si terapeutica.

Pleurotus este bine cunoscut medical pentru beneficiile sale de control cardiovascular, de colesterol, avand activitate anti-tumorala, anti-inflamatoare si antibiotic.

5.0 from 1 reviews
Ciorba de "burta" de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
  • 500 g de ciuperci pleurotus
  • 2 litri de apa sau supa de legume
  • 10-12 boabe de piper negru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 morcov (aprox 120 gr)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 cm ghimbir
  • 1 capatana potrivita de usturoi (10-12 catei)
  • 300 gr de tofu moale (silk tofu)
  • ½ lingurita de turmeric
  • 3-4 linguri drojdie inactiva
  • sare, piper
  • 3 lg otet de mere nefiltrat sau sucul de la o lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am spalat ciupercile, le-am scurs de apa si le-am taiat fasii subtiri de aproximativ 0,5 - 0,8 cm.
  2. Am pus pe foc o oala si apa (puteti pune si supa de legume), piperul boabe, un praf de sare si foile de dafin.
  3. Cand a dat apa in clocot, am adaugat ciupercile taiate fasii si le-am lasat sa fiarba.
  4. In acest timp am dat pe razatoarea mica, morcovul si ghimbirul.
  5. Intr-o tigaie am pus uleiul, si am sotat pentru aproximativ 1-2 minute, 2 catei de usturoi impreuna cu ghimbirul si morcovul ras si ardeiul capia tocat.
  6. Daca este nevoie, puteti adauga putina apa.
  7. Morcovul, ghimbirul si ardeiul sotat le-am pus peste ciupercile din oala.
  8. Tot aici am adaugat restul de usturoi trecut prin presa, am potrivit cu otet nefiltrat de mere, sare si piper.
  9. Intr-un castron am pus tofu, turmenicul, drojdia inactiva si cateva linguri din zeama din oala si am amestecat energic pana cand s-a omogenizat.
  10. Acest amestec l-am turnat in ciorba si am mai lasat 2-3 clocote.
  11. Am ornat cu patrunjel verde si am servit cu ardei iute.
Asa cum Adriana mi-a trimis una dintre retetele ei preferate, si tu o poti trimite pe a ta! O voi incerca cu siguranta :)

Zile frumoase sa ai si nu uita de Atelierul Practic de Dulciuri Raw Vegan din 11 februarie 2017 unde vom prepara in echipe, desert raw si ne vom relaxa, gatind cu Thermomix :) Aici poti gasi mai multe detalii despre atelier.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Ciorba de “burta” de post
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
4 Based on 12 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Laura Popescu

    Delicioasa! Si atat de simplu explicata incat deja simt ca o pot prepara cu usurinta! Multumiri si recunostiinta pentru cititoarea cate a trimis reteta, pentru ca ne-ai impartasit reteta si ai muncit incat sa avem poza, pasii de parcurs 😊.
    Laura Popescu
    http://www.magiabucuriei.ro

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: