Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

In Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate, Supe/Ciorbe by Alina Stan8 Comments

Dovleceii sunt foarte bogati in apa, aproximativ 95% din masa lor iar pulpa si, mai ales coaja, contin mari cantitati de vitamina B9, vitamina A, magneziu, fosfor si potasiu si fibre alimentare. Au un continut caloric mic, proprietati antiinflamatoare si proprietati anticancerigene.

Ciorba de dovlecel
 
Autor:
Portii: 5
Ingrediente
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 1 telina medie
  • 3 dovlecei mari
  • 500 ml bors
  • ulei masline
  • sare roz Himalaya
  • 1 legatura patrunjel
  • 5-6 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am curatat toate legumele, le-am spalat, si le-am taiat cubulete mici.
  2. Punem putin ulei de masline in cratita, adaugam ceapa iar dupa 2 minute adaugam si morcovul, ardeii , telina si putina sare.
  3. Lasam totul la foc mic inca 3-4 minute, cu capacul pus la cratita si apoi adaugam apa fiarta.
  4. Fierbem aproximativ 15 minute iar apoi adaugam dovlecelul, care fierbe mai repede decat legumele puse anterior si mai lasam inca 5 minute.
  5. In acest dam in clocot separat borsul si amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana si cu cateva linguri de ciorba.
  6. Adaugam acest amestec si borsul in ciorba, mai fierbem 5 minute, adaugam patrunjel si ...pofta buna!

 

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Ciorba de dovlecel
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

      1. World of Solitaire

        Multumesc, pentru raspuns, dar nu cred ca ar trebui indepartata coaja. Asta, nu ca sa te necajesc, ci pentru ca sunt adeptul vitaminizarii naturale.
        Scuze, pentru o intrebare inabil pusa, si care probabil, te-a derutat.
        As mai intreba: hrana vie/raw, nu o prezinti in blog? Atunci, as fi abonatul posturilor tale, dupa care mi-as organiza alimentatia.
        Inca o data, multumiri, dar acum, anticipate! :)
        Onu

        1. Arome de poveste

          Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste vitaminizarea naturala.
          Retetele se pot modifica in functie de persoanele care le pregatesc sau cele care urmeaza sa consume acel fel de mancare. In cazul meu solutia era fara coaja.
          In curand si raw :-).
          Toate cele bune!
          Alina

  1. Eliza Rotaru

    Buna Alina, Daca as vrea sa o prepar fara bors, se poate? Il pot inlocui cu altceva? Multumesc, Eliza

    1. Author
      Alina Stan

      Eliza, borsul se poate inlocui cu zeama de varza, dar daca nu iti place nici asta poti pune putina zeama de lamaie sau o lasi doar cu smantana.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: