Negresa de post cu faina integrala si nuca

DSC_6282

In Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Retete vegane (de post) by Alina Stan9 Comments

A sosit si weekend-ul mult asteptat, asa ca am sa sa va dau o reteta pe care am facut-o si eu si anume o negresa de post. Asta asa, sa ne potolim pofta de dulce in post :).
Negresa de post cu faina integrala si nuca

Negresa de post cu faina integrala si nuca
 
Autor:
Ingrediente
  • 1 cana zahar brut
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 3-4 linguri gem caise
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 2-3 linguri cacao
  • faina integrala sau alba cat cuprinde (aprox. 2 cani)
  • coaja lamaie si portocala
  • nuca maruntita 120 gr
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am amestecat zaharul, cacaua si uleiul cu mixerul; atentie la ulei, caci se va pune putin cate putin.
  2. Am adaugat faina si apa minerala si am mixat in continuare pana cand se fac bule de aer, aproximativ 5 min.
  3. Eu am folosit faina integrala ecologica cumparata de la Naturalia insa se poate folosi si faina alba.
  4. Am adaugat gemul de caise, bicarbonatul stins cu otet, coaja de lamaie si portocala, care ar fi bine sa provina din fructe ecologice, si ¾ din nuca maruntita.
  5. Am pastrat putina nuca, pe care am folosit-o pentru ornat.
  6. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia de mai sus in tava, am presarat deaspura, nuca ramasa si am introdus tava in cuptorul incalzit la 220 grade pentru 10-12 minute pana cand creste prajitura iar apoi am cobort temperatura la 180 si am mai lasat-o aproximativ 20-25 minute.
  7. Se lasa prajitura la racit, se taie si se savureaza !
Notite
Tava recomandata: 28 x 20 cm

DSC_6267Negresa de post cu faina integrala si nuca

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Negresa de post cu faina integrala si nuca
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 4 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. ecoarta

    Zahăr brun, nu??? Familiei mele îi place negresa fff mult. Am altă reţetă, dar promit s-o încerc şi pe asta!

    1. Arome de poveste

      Eu folosesc zahar BRUT/BRUT nerafinat, melasa, stevia, sirop de agave. Depinde de ceea ce fac.
      Din pacate prin magazine se gaseste si zahar BRUN RAFINAT.

  2. jubirica

    Alinaaaa, mi s-a facut dor de Istanbul cand am vazut ibricul de cafea specific…Am si eu unul…Eu nu prea sunt fan nefrese, dar at arata foaaarte bine!

  3. Andreea

    Buna ziua, am facut si eu reteta dar cand am taiat-o se face firmituri firmituri, care e motivul? Faptul ca nu am pus ou?

    1. Author
      Alina Stan

      Buna Andreea, prajitura nu trebuie sa fie sfaramicioasa. Motivele pentru care a iesit asa pot fi, fie a stat prea mult in cuptor, fie ai pus prea multa faina.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: