
Eu obisnuiesc sa le dau copiilor aceasta salata dimineata, avand un continut mare de acizi graşi omega 3, proteine, enzime, fibre, magneziu, fier, cupru, vitamine din complexul B şi potasiu.
Atentie cand cumperi avocado! Fructul nu trebuie sa prezinte lovituri sau zgarieturi si trebuie sa aiba culoare verde inchis, spre negru.
Pentru a verifica daca este copt, apasa-l usor cu degetul pentru a vedea daca este moale. Totodata, trebuie luat in calcul ca un avocado care este foarte moale nu este bun. Iti poti da seama cu usurinta de acest lucru deoarece atunci cand il apesi cu degetul, vor ramane urme pe coaja.
In cazul in care nu gasesti avocado copt, poti alege unul mai putin copt si il poti pune intr-o punga de hartie alaturi de o banana sau de un mar si tine-l 2 zile intr-un loc al casei cu temperatura constanta. Acest lucru il va ajuta sa se coaca mai repede.
Pentru a verifica daca nu este prea copt, poti indeparta codita iar miezul care se vede nu trebuie sa fie maro.
La noi in tara se aduc mai multe tipuri de avocado insa cel mai gustos este avocado Hass care are coaja de culoare maro inchis.
- 2 buc. avocado
- 2 rosii mari decojte
- sare roz Himalya dupa gust
- piper negru proaspat dupa gust
- 2 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- Am decojit avocado, am scos samburele si am pasat fructul cu blenderul vertical pana am obtinut o pasta consistenta.
- Am adaugat sare roz de Himalaya, piper proaspat macinat, zeama de la lamaie, usturoiul trecut prin presa de usturoi si rosile care au fost decojite si taiate cubulete mici. Daca rosiile sunt mai zemoase, este bine sa le lasam putin la scurs inainte de a le pune la salata.
- La frigider, salata de avocado, rezista daca este stropita din abundenta cu zeama de lamaie si inchisa intr-un recipient insa se poate innegri putin pe deasupra.
simplu, sanatos, savuros…guacamole :-).
Leave a Reply