Aceasta supa crema de morcovi cu ghimbir are un gust deosebit datorita combinatiei dintre dulceata morcovilor si iuteala placuta a ghimbirului.
Supa crema morcovi cu ghimbir
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6-7
Ingredients
- supa de legume (pe care am obtinut-o prin fierberea in 1,200 l apa timp de 25 minute a: 2 morcovi, 1 telina medie, 1 ceapa medie, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, sare roz de Himalaya);
- 1 kg morcovi
- 1 ceapa medie
- ulei masline
- 1 cartof mediu (120 gr)
- 3-4 cm ghimbir (aprox. 10 gr)
Instructions
- Am pus uleiul si ceapa in cratita si am lasat la sotat.
- Am adaugat morcovii taiati rondele si cartoful taiat cubulete si am lasat 5 minute cratita pe foc acoperita.
- Am adaugat supa obtinuta din fierberea legumelor, 1 litru, (din cei 1,200 l apa de mai sus, dupa fierbere a ramas 1 litru de supa) si am dat pe razatoare ghimbirul curatat.
- Am lasat totul la fiert inca 20 minute.
- Am luat cratita de pe foc si am pasat totul cu blenderul vertical.
Notes
Cantitatea de ghimbir folosita de mine este una redusa astfel incat supa crema sa poata fi consumata si de copii.[br]Daca va place ghimbirul, nu ezitati si mariti cantitatea 🙂
Este delicioasa!
ALECS says
super retetele….
Alina Stan says
Multumesc 🙂
Corina says
Am urmat reteta dvs. si a fost un esec total. 1 kg.de morcovi la un litru de supa a iesit de o consistenta foarte groasa, mai groasa ca a unui piure.
Alina Stan says
Cu siguranta cartoful a fost mai mare si de aici consistenta mult prea groasa.