Aceasta supa crema de morcovi cu ghimbir are un gust deosebit datorita combinatiei dintre dulceata morcovilor si iuteala placuta a ghimbirului.
- supa de legume (pe care am obtinut-o prin fierberea in 1,200 l apa timp de 25 minute a: 2 morcovi, 1 telina medie, 1 ceapa medie, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, sare roz de Himalaya);
- 1 kg morcovi
- 1 ceapa medie
- ulei masline
- 1 cartof mediu (120 gr)
- 3-4 cm ghimbir (aprox. 10 gr)
- Am pus uleiul si ceapa in cratita si am lasat la sotat.
- Am adaugat morcovii taiati rondele si cartoful taiat cubulete si am lasat 5 minute cratita pe foc acoperita.
- Am adaugat supa obtinuta din fierberea legumelor, 1 litru, (din cei 1,200 l apa de mai sus, dupa fierbere a ramas 1 litru de supa) si am dat pe razatoare ghimbirul curatat.
- Am lasat totul la fiert inca 20 minute.
- Am luat cratita de pe foc si am pasat totul cu blenderul vertical.
Daca va place ghimbirul, nu ezitati si mariti cantitatea :)
Este delicioasa!
Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.
Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.
Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta. Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!
Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.






Comments
super retetele….
Multumesc
Am urmat reteta dvs. si a fost un esec total. 1 kg.de morcovi la un litru de supa a iesit de o consistenta foarte groasa, mai groasa ca a unui piure.
Cu siguranta cartoful a fost mai mare si de aici consistenta mult prea groasa.