Aceasta reteta de ciorba de fasole verde cu cimbru si usturoi, este o reteta simpla insa este adaptata la Thermomix. Cei care ma urmaresc, stiu ca il folosesc in bucatarie si ca sunt si consultant Thermomix. Va las aici pagina de Facebook daca sunteti interesati.
Deoarece multi mi-au scris ca i-ar ajuta sa public si retete pentru Thermomix, va las acum aceasta reteta, care sper sa va placa.
Gatitul la Thermomix este atat de simplu incat pana si un copil se descurca, plus ca economisesti timp si reduci risipa de mancare.
Ciorba de fasole verde cu cimbru si usturoi
Ingrediente
- 1 legatura mica patrunjel
- 20 ml ulei
- 2 cepe 120 gr
- 2 morcovi 160 gr
- 1 ardei capia rosu 130 gr
- 40 gr radacina patrunjel
- 500 gr fasole verde
- 1 lingurita rasa sare
- 3/4 lingurita cimbru uscat
- 1 l apa fierbinte
- 250 ml bullion
- 2 catei usturoi
Instructiuni
- Am pus patrunjelul spalat in bol si am setat Tubo, 1 secunda iar apoi am transferat patrunjelul intr-un castron.
- Am pus in bol, uleiul, ceapa, morovii (taiati in bucati de 4-5 cm ), ardeiul capia (taiat in bucati de 5-6 cm) si radacina de patrunjel (taiata in 2-3 bucati) si am setat viteza 5, 3 secunde, pentru maruntire.
- Am dat jos compozitia, de pe peretii bolului, si am setat 100 grade C, viteza 1, anteorar, 6 min pentru sotare.
- Am adaugat 500 gr fasole (in bucati de 4-5 cm), sare, cimbru, apa fierbinte si am setat 30 min, 100 grade, anteorar, viteza 1,5-2.
- Dupa 20 minute, am adaugat bulionul si usturoiul trecut prin presa.
- La final am adaugat si patrunjelul.
Cartea mea cu retete o poti comanda acum, aici.
Corina says
WOW! Mi-as dori si eu un astfel de aparat! Cu siguranta am sa-mi fac cadou unul cat de curand!
Alina Stan says
Corina, merita sa vezi un demo 😉 Daca esti din Bucuresti, da-mi de veste.