Crema de brocoli si conopida

crema-de-brocoli-si-conopida

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post), Supe/Ciorbe by Alina Stan1 Comment

Imi face placere sa gatesc supe crema pentru ca sunt satioase, usor de gatit iar cei mici pot beneficia din plin de toate propietatile legumelor. Supa crema de brocoli si conopida este una dintre acele creme in care am folosit legume pe care nu prea reusesc sa le dau copiilor sub alta forma. In acest caz este vorba despre conopida, pe care cei 2 baieti ai mei nu o prea indragesc si reusesc sa o strecor doar in cateva preparate. Pot sa va spun ca misiunea a fost indeplinita :)

Brocoli este o leguma care face parte familia cruciferelor si care are o multime de efecte pozitive asupra organismului: ajuta la mentinera sanatatii inimii, la detoxifierea organismului, la reducerea valorilor colesterolului rau din sange, previne cancerul si ajuta in procesul digestiei. Brocoli este bogat in fibre alimentare si sarac in calorii,  contine vitamine si minerale. Este important sa nu-l gatim in exces deoarece isi pierde din propietati.

Conopida face si ea parte din familia cruciferelor, alaturi de varza, brocoli, ridichie si gulie si este saraca in calorii. Nutrientii din conopida inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si detoxifica ficatul.

supa-crema-conopida-si-brocoli
5.0 from 1 reviews
Crema de brocoli si conopida
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
  • ulei masline
  • 100 gr ceapa tocata
  • 6 catei usturoi trecut prin presa
  • 250 gr conopida (cantitate neta, fara cotor)
  • sare dupa gust
  • 1 l apa fierbinte
  • 450 gr brocoli (cantitate neta, fara cotor)
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus uleiul de masline si ceapa intr-o oala si am lasat la inabusit 2 minute.
  2. Am adaugat usturoiul trecut prin presa si am mai lasat cateva secunde.
  3. Am pus conopida taiata bucatele mici, sare si am lasat la inabusit aproximativ 3-4 minute.
  4. Peste conopida am adaugat 700ml l apa data in clocot si am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 4-5 minute, pana cand conopida este fiarta in proportie de 80%. Diferenta de 300 ml de apa am pastrat-o pentru final.
  5. Cand conopida este aproape fiarta, am adaugat si brocoli si am lasat sa mai fiarba inca 3-4 minute.
  6. Odata fierte legumele, am luat cratita de pe foc, am pasat totul cu ajutorul blenderului si am adaugat si cei 300 ml apa ramasa. In functie de preferita, puteti pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cum doriti consistenta supei.

 

Crema de brocoli si conopida

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Crema de brocoli si conopida
Publicata pe
Nota medie
3.5 Based on 13 Review(s)
THERMOMIX

Comments

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: