Brocoli este o leguma care face parte familia cruciferelor si care are o multime de efecte pozitive asupra organismului: ajuta la mentinera sanatatii inimii, la detoxifierea organismului, la reducerea valorilor colesterolului rau din sange, previne cancerul si ajuta in procesul digestiei. Brocoli este bogat in fibre alimentare si sarac in calorii, contine vitamine si minerale. Este important sa nu-l gatim in exces deoarece isi pierde din propietati.
Conopida face si ea parte din familia cruciferelor, alaturi de varza, brocoli, ridichie si gulie si este saraca in calorii. Nutrientii din conopida inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si detoxifica ficatul.
- ulei masline
- 100 gr ceapa tocata
- 6 catei usturoi trecut prin presa
- 250 gr conopida (cantitate neta, fara cotor)
- sare dupa gust
- 1 l apa fierbinte
- 450 gr brocoli (cantitate neta, fara cotor)
- Am pus uleiul de masline si ceapa intr-o oala si am lasat la inabusit 2 minute.
- Am adaugat usturoiul trecut prin presa si am mai lasat cateva secunde.
- Am pus conopida taiata bucatele mici, sare si am lasat la inabusit aproximativ 3-4 minute.
- Peste conopida am adaugat 700ml l apa data in clocot si am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 4-5 minute, pana cand conopida este fiarta in proportie de 80%. Diferenta de 300 ml de apa am pastrat-o pentru final.
- Cand conopida este aproape fiarta, am adaugat si brocoli si am lasat sa mai fiarba inca 3-4 minute.
- Odata fierte legumele, am luat cratita de pe foc, am pasat totul cu ajutorul blenderului si am adaugat si cei 300 ml apa ramasa. In functie de preferita, puteti pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cum doriti consistenta supei.
Viorica says
Super, trebuie sa incerc si eu!!