Si pentru ca am pus vinete la congelor in toamna, acum ma rasfat de 3-4 ori pe luna cu cate o portie de salata. Daca acum 15 ani nu concepeam vinetele fara maioneza, acum nu mai imi plac cu maioneza 🙂
Vinetele contin un procent de 93% apa, au un continut ridicat de fibre solubile, potasiu si magneziu. Au proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale datorita continutului bogat de acid clorogenic.
Salata de vinete
Author:
Ingredients
- 550 gr vinete congelate (curatate si tocate)
- sare dupa gust
- 3-4 linguri ulei masline extravirgin
- 40 gr ceapa rosie tocata marunt
Instructions
- Am lasat la decongelat vinetele iar cand au fost decongelate, le-am pus in strecuratoare la scurs.
- Le-am transferat apoi intr-un castron, am pus sare si am amestecat energic cu o lingura de lemn, punand putin cate putin ulei.
- Cand s-au omogenizat bine, si au devenit cremoase, am adaugat ceapa pe care am incorporat-o.
- Am intins salata pe felii de paine integrala cu maia, facuta tot in casa ;), am spalat cateva rosii cherry, am presarat putina ceapa si pe feliile de paine si ne-am bucurat de o mancare simpla si buna 😉
Leave a Reply