Falafel vegan la cuptor

Falafel vegan la cuptor

In Aperitive/Gustari, Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan13 Comments

Ador chiftelutele din naut cu condimente si verdeata, pe care eu le gatesc la cuptor.
Falafel vegan la cuptor

Falafel vegan la cuptor
 
Autor:
Portii: 30 bucati
Ingrediente
  • 350 gr boabe naut, lasat peste nopate in apa rece
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire usturoi verde
  • 5 fire ceapa verde
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 8 linguri ulei masline
  • 1 lingurita chimion pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita coriandru pudra (sau dupa gust)
  • ½ lingurita curcuma pudra (sau dupa gust)
  • 2 linguri faina seminte in (seminte de in macinate in rasnita de cafea)
  • 50 ml apa in care a fiert nautul
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Nautul l-am lasat la inmuiat peste noapte, apoi l-am clatit si l-am pus la fiert pentru 30-40 minute; dupa ce a fiert, l-am introdus in robotul cu lama in S si am procesat.
  2. Tot in robotul cu lama in S am adaugat patrunjel, ceapa, usturoi verde si am procesat.
  3. Operatiunea de procesare am repetat-o de 3 ori, deoarece cantitatea de verdeata si naut era prea mare si nu a incaput toata in vasul robotului.
  4. Dupa ce am procesat totul, le-am transferat intr-un castron mare si am adaugat sare, piper, ulei de masline, chimion, coriandru si curcuma.
  5. Pentru legarea compozitiei, am pus faina de in si putin din apa in care a fiert nautul.
  6. Dupa ce am amestecat bine si s-a incorporat toul, am modelat cu mana chiftelutele si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, unsa cu ulei de masline.
  7. Am introdus tava in cuptorul preincalzit si le-am lasat pentru 35 minute la o temperatura de 180 grade Celsius, timp in care le-am intors pe ambele parti; primele 10 minute le-am lasat la program clasic de copt, iar apoi urmatoarele 25 minute le-am lasat la program de ventilare.
  8. Deoarece chiftelutele sunt usor sfaramicioase, intoarcerea lor de pe o parte pe cealalta am facut-o cu o spatula mai lata, astfel incat sa nu se rupa.
  9. Pentru servirea lor, recomand un sos, fie de rosii sau de susan, mergand perfect cu o salata verde sau de patrunjel.

 

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Falafel vegan la cuptor
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 5 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Ella Sandu

    Superbe pozele! Asteptam reteta! O sa incerc si eu varianta la cuptor pentru musafirii mei de weekend! Numai bine Alina!

  2. jubirica

    Si eu fac falafel la cuptor!!! Am incercat varianta clasica cu coriandru care este fooooarte buna! Si pun muulta ceapa. Mi se pare ca ies chiftelutele de naut mai putin seci.

  3. Camelia

    Bun, bun, bun! Si reteta pe care o folosesc eu e tot la cuptor, e drept ca uneori nu imi ies asa de aspectuoase sau au o textura mai sfaramicioasa, dar tot in varianta coapta le prefer. :)

  4. jeanina

    Spune-mi, te rog, care este cantitatea de naut fiert. As vrea sa folosesc naut de la conserva. Multumesc.

    1. Alina Stan

      Din pacate nu iti pot spune cantitatea de naut fiert pentru ca nu l-am cantarit niciodata fiert. Intotdeauna il cantaresc inainte de a-l pune la inmuiat.

      1. Alina Stan

        Buna Laura si bine ai venit in locul meu de rasfat :)
        Mi-a scapat partea cu gradele :) noroc ca am toate notitele … la 180 grade Celsius in cuptor electric.
        Te astept oricand cu mult drag si cu un feedback 😉
        Zi frumoasa!
        Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: