

Falafel vegan la cuptor
Author:
Serves: 30 bucati
Ingredients
- 350 gr boabe naut, lasat peste nopate in apa rece
- 1 legatura patrunjel
- 4 fire usturoi verde
- 5 fire ceapa verde
- sare neiodata dupa gust
- piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 8 linguri ulei masline
- 1 lingurita chimion pudra (sau dupa gust)
- 1 lingurita coriandru pudra (sau dupa gust)
- 1/2 lingurita curcuma pudra (sau dupa gust)
- 2 linguri faina seminte in (seminte de in macinate in rasnita de cafea)
- 50 ml apa in care a fiert nautul
Instructions
- Nautul l-am lasat la inmuiat peste noapte, apoi l-am clatit si l-am pus la fiert pentru 30-40 minute; dupa ce a fiert, l-am introdus in robotul cu lama in S si am procesat.
- Tot in robotul cu lama in S am adaugat patrunjel, ceapa, usturoi verde si am procesat.
- Operatiunea de procesare am repetat-o de 3 ori, deoarece cantitatea de verdeata si naut era prea mare si nu a incaput toata in vasul robotului.
- Dupa ce am procesat totul, le-am transferat intr-un castron mare si am adaugat sare, piper, ulei de masline, chimion, coriandru si curcuma.
- Pentru legarea compozitiei, am pus faina de in si putin din apa in care a fiert nautul.
- Dupa ce am amestecat bine si s-a incorporat toul, am modelat cu mana chiftelutele si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, unsa cu ulei de masline.
- Am introdus tava in cuptorul preincalzit si le-am lasat pentru 35 minute la o temperatura de 180 grade Celsius, timp in care le-am intors pe ambele parti; primele 10 minute le-am lasat la program clasic de copt, iar apoi urmatoarele 25 minute le-am lasat la program de ventilare.
- Deoarece chiftelutele sunt usor sfaramicioase, intoarcerea lor de pe o parte pe cealalta am facut-o cu o spatula mai lata, astfel incat sa nu se rupa.
- Pentru servirea lor, recomand un sos, fie de rosii sau de susan, mergand perfect cu o salata verde sau de patrunjel.
Superbe pozele! Asteptam reteta! O sa incerc si eu varianta la cuptor pentru musafirii mei de weekend! Numai bine Alina!
Multumesc 🙂
Reteta aceasta mi-a venit la fix.Dimineata am pus naut la hidratat . multumesc ca mi-ai iesit in cale.:)
Cu mare placere 🙂
Si eu fac falafel la cuptor!!! Am incercat varianta clasica cu coriandru care este fooooarte buna! Si pun muulta ceapa. Mi se pare ca ies chiftelutele de naut mai putin seci.
Ai dreptate, sunt foarte gustoase.
Bun, bun, bun! Si reteta pe care o folosesc eu e tot la cuptor, e drept ca uneori nu imi ies asa de aspectuoase sau au o textura mai sfaramicioasa, dar tot in varianta coapta le prefer. 🙂
Da, la cuptor sunt grozave.
trebuie neaparat ca nautul sa fie hidratat?
Daca il lasi la hidratat, va fierbe mai repede.
Spune-mi, te rog, care este cantitatea de naut fiert. As vrea sa folosesc naut de la conserva. Multumesc.
Din pacate nu iti pot spune cantitatea de naut fiert pentru ca nu l-am cantarit niciodata fiert. Intotdeauna il cantaresc inainte de a-l pune la inmuiat.
Buna Laura si bine ai venit in locul meu de rasfat 🙂
Mi-a scapat partea cu gradele 🙂 noroc ca am toate notitele … la 180 grade Celsius in cuptor electric.
Te astept oricand cu mult drag si cu un feedback 😉
Zi frumoasa!
Alina
Buna! ce as putea folosi in locul fainei de in ?
Buna, Ioana, poti inlocui chiar cu faina de naut sau orice alt tip de faina.