Paneer masala in cashew sauce – Cubulete de branza in sos caju si rosii

Paneer masala in cashew sauce - Cubulete de branza in sos caju si rosii

In Retete fara gluten, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate by Alina Stan7 Comments

 Paneer masala in cashew sauce este o mancare pe care am savurat-o din plin in excursia prin India. Fiind foarte gustoasa si aromata, am zis sa impartasesc cu voi reteta :). Pe cat este de buna, pe atat de repede se pregateste 😉

Branza folosita de mine este o branza pe care  am facut-o acasa din lapte de vaca si lamaie. Pentru reteta aici.

DSC_5630

Paneer masala in cashew sauce - Cubulete de branza in sos caju si rosii
 
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
  • ulei masline
  • 2 foi dafin
  • 4 catei usturoi tocati grosier
  • 7 gr ghimbir (2 cm) tocat
  • 6 linguri pasta de rosii facuta in casa
  • sare neiodata dupa gust
  • 100 gr pasta caju (caju inmuiat cel putin 2 ore in apa rece si pasat cu blenderul vertical)
  • 1 lingurita boia dulce
  • ½ lingurita corinadru
  • 1 cm ardei iute, tocat
  • aproximativ 300 ml apa fierbinte
  • ½ lingurita Basic Garam Masala (un amestec de condimente: coriandru, chimion, piper negru, cuisoare, cardamon, scortisora, nucsoara)
  • 250 gr paneer, taiata in bucati de 3x3 cm (branza facuta in casa); reteta aici
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus ulei de masline intr-un wok de ceramica iar cand s-a incalzit am adaugat frunzele de dafin, usturoiul, ghimbirul tocat si am lasat 1 minut la foc mediu.
  2. Am adaugat in wok pasta de rosii, sare, crema de caju.
  3. Cand am pasat caju-ul cu blenderul vertical, am pus putina apa pentru a-l putea face fin (de consistenta smantanii).
  4. Am pus in wok si boia, coriandru, ardei iute, apa fierbinte, garam masala si am lasat sa fiarba la foc mic 2-3 minute.
  5. Mai multe detalii despre basic garam masala gasiti pe blogul Bucatarie Indiana.
  6. Inainte de a adauga paneerul/branza, am luat wok-ul de pe foc, am scoc frunzele de dafin si am procesat totul cu blenderul vertical astfel incat sa obtin un sos fin si cremos.
  7. Dupa ce am obtinut sosul fin, am adaugat si branza/paneerul si am pus din nou wokul pe foc.
  8. Am lasat sa fiarba la foc mic pentru 5 minute, timp in care aromele din sos vor patrunde si in cubuletele de branza.
  9. Cantitatile de condimente si arome folosite, fac aceasta mancare gustoasa, aromata si usor picanta. Daca va place mai iute, puteti mari cantitatile de condimente.

Paneer masala in cashew sauce - Cubulete de branza in sos caju si rosii

Acest fel de mancare il servim cu orez sau cu lipie.

Paneer masala in cashew sauce - Cubulete de branza in sos caju si rosii

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Paneer masala in cashew sauce – Cubulete de branza in sos caju si rosii
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. cloudpearl

    Reblogged this on Bucatarie Indiana Vegetariana and commented:
    O reteta exceptionala cu care ne incanta Alina de la Arome de Poveste, un sos cremos din caju si rosii, aromat cu condimente indiene din belsug, in care troneaza bucatele de branza proaspata Paneer. Cubuletele de branza absorb aromele, si uite-asa rezulta o super reteta, teribil de gustoasa dar foarte usor de preparat. Va poftesc sa incercati si voi!

  2. Mihai Ignat

    Excelenta reteta ! A fost “executata” iar mancarea a fost deosebita (un gust dat de o combinatie de arome si texturi deosebite) si de un real succes. Chiar am marit cantitatile cu aprox 50 % dar nu au ajuns decat pentru 2 persoane :)
    Am trisat putin nefolosind blendurul la sos si inlocuind (din cauza de lipsa) pasta de rosii cu pasata si panner-ul cu telemea Pestera.

    Astept in continuare retete delicioase pe care sa le impartasesti spre bucuria noastra.

    Multumesc Alina !

    1. Arome de poveste

      Ma bucur MUUULT cand primesc astfel de mesaje!
      Acest fel de mancare l-am incercat si alaturi de orez salbatic; a fost grozav :)
      Multumesc si eu pentru feedback si te astept in continuare sa incerci si alte preparate.
      Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: