Branza facuta in casa

Palak panneer - Branza facuta in casa

In Aperitive/Gustari, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate by Alina Stan6 Comments

Iata de ce avem nevoie pentru a obtine branza noastra, in mai putin de 5 minute :)
Palak - Branza facuta in casa
 
Autor:
Ingrediente
  • 2 litri lapte vaca/capra (eu am avut lapte de la tara)
  • zeama unei lamai
  • saculet tifon
Instructiuni
  1. Mai intai mi-am confectionat un saculet din tifon.
  2. Am pus laptele la fiert, iar cand a fost pe punctul de a se umfla, am pus zeama unei lamai in lapte si am amestecat cu o lingura de lemn. In decursul a 1-2 minute, branza e deja formata.
  3. Branza obtinuta am pus-o in saculetul de tifon.
  4. Saculetul l-am agatat deasupra unui castron pentru a se putea scurge zerul si am lasat asa peste nopate.
  5. Zerul este foarte bun din punct de vedere nutritiv si este mai usor de digerat decat laptele.
  6. Din 2 litri de lapte am obtinut 300 gr branza.

Palak panneer - Branza facuta in casa
Palak panneer - Branza facuta in casa
Palak panneer - Branza facuta in casa
Aceasta branza am folosit-o la o reteta indiana cu spanac. Va las aici reteta.

Spor la inchegat!

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Branza facuta in casa
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. MARIANA

    buna ziua, as vrea sa incerc si eu cu lapte dulce sa nu mai astept ca laptele sa se prinda(acreasca) ,……dar atunci cand se umfla laptele oprim focul si apoi adaugam lamaia?

    multumesc!

    1. aromedepoveste

      Buna ziua,
      In momentul in care se umfla laptele, oprim focul si punem zeama unei lamai, amestecand. In cateva secunde se va branzi si se poate varsa continutul cu tot cu zer in saculetul de tifon. Zerul se va scurge singur iar branza va ramane in saculet.
      O seara buna!

  2. Cristina

    Reteta simpla și foarte pe înțeles prezentata. Mulțumim pentru ajutor :)
    Am citi cu mult interes câteva rețete și am găsit inspirație pentru bucătăreala de azi. Asa ca m-am gândit sa contribui și eu cu ceva :) și anume o precizare.
    Rețeta este de paneer, adică brânză dulce, fără cheag, 100% vegetariana. În tara de origine paneer nu are o consistenta cremoasa, ci este o brânză de vaci foarte bine scursa și presată câte se poate tăia în felii, cubulețe etc.
    Palak înseamnă spanac (cred ca în hindi) dar cuvântul este folosit și înțeles ca atare pe tot cuprinsul Indiei. Palak paneer este un fel de mâncare de origine nord indiana devenit popular peste tot, servit cu roti sau chapatti (pâine tradițional indiana)

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: