
In comparatie cu fasolea, lintea are un timp de fierbere mai scurt, este bogata in proteine si saraca in grasimi, fiind usor de digerat. Totodata este o sursa buna de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina.
Pateu de linte rosie si cartofi dulci
Author:
Ingredients
- 600 gr cartofi dulci, taiati cubulete
- ulei masline
- 2 cepe rosii tocate (100 gr)
- 1 telina tocata (120 gr)
- 3 morcovi tocati (150 gr)
- 1 ardei kapia rosu tocat
- sare roz de Himalaya
- 200 gr linte rosie bio
- 600 ml apa
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita curry
- 6 catei usturoi
Instructions
- Am curatat cartofii dulci si i-am spalat.
- Am taiat cartofii cubulete si i-am pus intr-un vas de yena la cuptor cu putin ulei de masline.
- Dupa aproximativ 20 minute au fost gata.
- Intr-un wok am pus ulei de masline si ceapa la inabusit.
- Am adaugat apoi telina, morcovii, ardeiul si sare dupa gust.
- Am lasat 5 minute pe foc.
- Am adaugat lintea rosie spalata si 600 ml apa si am lasat-o sa fiarba 10 minute.
- Inainte de a fi gata cu 2 minute, am adaugat coriandru, curry si usturoiul trecut prin presa.
- Am adaugat cartofii gatiti la cuptor si am pasat toul cu blenderul vertical.
Multumesc Delicii Sanatoase pentru inspiratie!

Multumesc de reteta Alina! Am o punga mare de linte rosie in camara si chiar ma intrebam ce pot face cu ea :). La multi ani de 1 martie si o primavara minunata alaturi de cei dragi iti doresc!
Ma bucur ca ti-am fost de ajutor cu reteta 🙂
Multumesc de urari.
O primavara frumoasa si tie si la cat mai multe retete!
Alina
Reteta este delicioasa, am încercat-o de mai multe ori. Și acum mi s-a făcut dor sa o încerc din nou ?
Multumesc Carmen pentru feedback!
Arată minunat! Mulțumesc și eu inspirația unei noi variante. 🙂
Vreau sa o incerc ..pare gustoasă .
Revin cu feedback.
Multumesc .
Noua ne place mult acest pateu. Sper sa fie si pe placul tau.