
Zilele trecute s-au intors copiii din tabara. Avand in vedere temperaturile ridicate, i-am asteptat cu o granita cu piersici.
Ei sunt mari fani inghetata insa am zis sa incerc altceva dar tot rece 🙂 Cum avem deja cateva piersici bine copate in frigider, le-am folosit pe acelea.
Copiii au fost foarte incantati de bautura racoritoare si aromata, asa ca la cateva zile am repetat schema 😉
Granita este un suc de fructe care se serveste cu bucati de gheata, insa eu am sfaramat bine gheata astfel incat sa fie mai lichid dar sa aiba totusi o consitenta mai groasa.
Voi puteti lasa bucati mai mari de gheata daca prefereti astfel si puteti pregati granita si din alte fructe.

Granita cu piersici
Ingrediente
- 500 gr piersici
- 2-3 linguri zeama lamaie
- 1 lingura miere optional sau alt indulcitor
- 300 ml apa
- 10 cuburi de gheata
- menta verde
Instructiuni
- Am spalat piersicile, le-am scos samburele si le-am pus in robot/Thermomix.
- Am adaugat zeama de lamaie, mierea sau alt indulcitor sau pur si simplu omiti acest pas si am procesat pana cand s-a s-a pasat totul.
- Am adaugat apa si am mai procesat putin pentru a se incorpora.
- Am pus baututa obtinuta intr-un vas larg si am pus vasul la congelator pentru aproximativ 45 minute.
- Cand compozitia a fost inghetata, am transferat-o in robot si am mixat putin, cat sa se sparga bucatile de gheata.
- In pahare am pus cateva cuburi de gheata iar deasupra am turnat compozitia de piersici si cateva frunze de menta.
Sper sa incercati reteta mea de granita cu piersici si sper sa va placa.
Daca iti plac retetele pregatite de mine, iti recomand cartea “Dulce si Sarat”, o carte cu 54 de retete sanatoase, cu si fara foc, retete vegane sarate si deserturi raw. Cartea poate fi comandata completand acest formular sau imi trimiti un mail la: alina@aromedepoveste.ro
Das ist super toll!?
Foarte gustos ii! Mai ales acum vara 🙂
Am preparat și eu această băutură răcoritoare, chiar dacă nu este încă vară! Dar vremea frumoasă a fost motivul perfect pentru a-mi delecta prietenii cu acest preparat!!!
Hmmmm…sa vina caldura!