Am revenit si eu dupa o scurta vacanta. Da, scurta pentru mine insa se pare ca voi ati fost cam nelinistiti 🙂 Am gasit o multime de mesaje si intrebari de la voi, lucru care ma bucura nespus de mult. Mai dati-mi un pic de timp sa reintru si eu in normal, indiferent care ar fi acela 😉
Am zis sa fac ceva simplu, din doar 3 ingredinete, si anume o inghetata cu zmeura. Zmeura este o adevarata bomba de sanatate, contine antioxidanti, este o sursa de vitamina C, are proprietati antimicrobiene si anticarcinogene, este saraca in calorii si bogata in fibre.
Daca gasiti zmeura de munte, din aceea marunta dar parfumata, nu stati pe ganduri si cumparati. Nu uitati sa puneti si la congelator pentru a avea si pe timp de iarna 🙂
Inghetata de zmeura
Ingrediente
- 550 gr banane congelate
- 50 ml zeama de lamaie
- 550 gr zmeura congelata
- miere sau alt indulcitor optional
Instructiuni
- Bananele proaspete si bine copate, le-am curatat de coaja, le-am taiat rondele, le-am stropit bine cu zeama de lamaie si le-am pus intr-o punga pe care am introdus-o in congelator.
- Zmeura am spalat-o cu apa rece, am lasat-o la zvantat si am introdus-o si pe ea la congelator.
- Cand bananele au fost congelate, le-am scos din punga si le-am pus in robot (eu am Thermomix; daca vrei sa vezi o demonstratie a robotului, nu ezita sa ma contactezi).
- Am procesat pana cand s-au transformat intr-o crema fina.
- Am adaugat si zmeura congelata si am mixat din nou.
- Daca doriti mai dulce, acum este momentul sa adaugati mierea sau indulcitorul preferat.
- Daca aveti un robot mai putin performant, inainte de a introduce fructele congelate in robot, lasati-le 5 minute la temperatura camerei.
- Va recomand sa faceti inghetata in cantitati mici, respectiv atat cat consumati o data, deoarece inghetata introdusa in congelator, va face ace de gheata.
Este atat de simplu sa-ti faci singur desertul preferat!
Daca mai vreti idei racoroase, va recomand inghetata de piersici si portocale 🙂
Zi frumoasa s-aveti!
Memes says
Cred ca zmeura merge in orice context, oricand! Este un fruct deosebit, apreciat de majoritatea oamenilor. Pus si intr-o asemenea ipostaza, in reteta asta, se dovedeste a fi mirific. Multumesc!