Pfff… caldura mare azi! Am luat cateva fructe din frigider… si am facut din nou inghetata, de data aceasata inghetata cu piersici si suc de portocale. Nici nu mai stiu daca mi-au cerut copiii sau le-am zis eu, lor 🙂
Mai bun, mai racoros si mai aromat, nici ca se putea!
Inghetata cu piersici si suc de portocale
Author:
Serves: 12
1 kg piersici sucul de la 2 portocale 2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri miere din flori de portocal (sau alt indulcitor)
Ingredients
- 1 kg piersici
- sucul de la 2 portocale
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1-2 linguri miere din flori de portocal (sau alt indulcitor)
Instructions
- Am spalat piersicile, le-am curatat de coaja in proportie de 80% si am scos samburii. Daca nu va deranjeaza prea tare coaja, puteti sa o lasati.
- Am pastrat 4 piersici, pe care le-am taiat cubulete mici (sub 1 cm) iar restul piersicilor le-am pus in robotul cu lama in S si am procesat.
- Am stors 2 portocale, iar sucul obtinut l-am amestecat cu piersicile bleduite. Tot aici am pus zeama de lamaie, miere dupa gust si cubuletele de piersici.
- Cu compozitia obtinuta am umplut 12 recipiente de inghetata, pe care le-am lasat la congelator cateva ore.
Mirela says
Incerc sa-mi imaginez cat de buna trebuie sa fie combinatia asta…. dar cred ca realitatea bate ceea ce cred eu 🙂 . Multumesc pentru reteta si pentru senzatia de bine chiar de dinainte de a o incerca ! Cu tot cu poza care spune atat de multe si ea 😉
Arome de poveste says
Multumesc, Mirela.
Vorbe frumoase la ceas de seara 🙂
Noapte buna!
Alina
ninacremeneanu says
as putea sa fac abonament la “delicateturile “”tale simple dar minunate si mangaietoare de papile gustative ?!!!! pot strabate multi km sa incerc un pic din ele …da-mi doar adresa !! pana atunci eu si ai mei le gustam cu ochii !!
Arome de poveste says
Esti tare draguta 🙂
Cand treci prin Bucuresti, cu draga inima esti invitata mea 😉
geladumi says
Caldura mare, mon Cher, inghetata asta mi-a prins tare bine!
Arome de poveste says
🙂