Acum, ca este sezonul fructelor si caldura nu ne da pace, este momentul perfect pentru a ne racori cu o inghetata. Eu am ales de data aceasta, piersicile, pentru mi se par extrem de parfumate, insa puteti folosi si alte fructe zemoase.
In aceasta reteta am combinat piersicile cu cateva bucati de zmeura iar rezultatul a fost pe masura, atat cat si arome dar si ca impact vizual.
Este o reteta indragita si de cei mici, iar dvs doamelor, v-o recomand cu drag deoarece piersicile sunt sarace in calorii 😉
Pe blog mai gasiti o reteta de inghetata cu piersici si suc de portocale; va las aici reteta.
Piersicile sunt adesea folosite in cosmetica, ele continand vitaminele A si C. Vitamina A hidrateaza, rezultand o piele supla si catifelata iar vitamina C este un antioxidant puternic care protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi. Antioxidantii continuti de piersici distrug radicalii liberi ce determina anumite reactii care pot distruge diverse celule din corp. Piersicile au de asemenea un efect diuretic care ajuta la curatirea rinichilor si vezicii urinare.
Piersicile nu contin grasimi si au foarte putine calorii, au proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene si antioxidante.
Pentru ca imi plac mult piersicile, fac si provizii pentru iarna, deshidratandu-le. Aveti aici un articol despre piersici uscate. Le consum asa, uscate sau le folosesc atunci cand vreau un ceai dulce si aromat.
Inghetata cu piersici si zmeura
Ingrediente
- 800 gr piersici dulci
- 1 lingura miere sau alt indulcitor optional
- 10 buc zmeura
- 2 linguri zeama de lamaie
Instructiuni
- Spalam piersicile si le taiem in 4.
- Punem piersicile in robot, in cazul meu in Thermomix.
- Adaugam 1 lingura miere sau alt indulcitor dupa gust, dar este optional, si 2 linguri zeama de lamaie.
- Procesam totul pana obtinem o compozitie care curge.
- Pentru Thermomix, dupa ce adaugam ingredientele, se seteaza 20 secunde la viteza 5.
- Se taie zmeura in 4 si se pun cateva bucatele in recipientul pentru inghetata, apoi se pune o parte din compozitia cu piersici, iarasi se pun cateva bucati de zmeura, se pune din nou compozitia de piersici si se termina cu cateva bucati de zmeura.
- Eu prefer recipientele din silicon pentru ca inghetata poate fi scoasa foarte usor din ele.
- Recipientele cu inghetata se pun la congelator pentru aproximativ 5 ore.
Observatii
Pentru a scoate cat mai usor inghetata din recipiente, puteti trece recipinetele printr-un jet de apa calda.
Pentru a-i incanta pe baietii mei, eu am folosit mai multe tipuri de forme. Have fun!
Aveti aici si o reteta de inghetata la fel de simpla, insa cu capsuni si glazura de ciocolata.
Cartea mea de retete, Dulce si Sarat – cu 54 de retete sanatoase, cu si fara foc, poate fi comandata aici.
Fiind si consultant Thermomix Romania, te invit in universul meu. Ma poti contacta aici sau pe email, pentru a discuta pe-ndelete sau pentru a participa la o demonstratie cu Thermomix 😉
Pe data viitoare!
[…] sau din pulpa fructelor si putina miere sau alt tip de indulcitor, asa cum sunt aceste retete: inghetata cu piersici si zmeura, inghetata de pepene galben, inghetata cu piersici si suc de portocale, inghetata cu […]