Nimic nu este mai potrivit pe aceasta vreme decat o inghetata de cocos cu capsuni, iar cand vine vorba despre cocos si capsuni, suntem primii 🙂 Nu stiu voi ce arome preferati, insa ai mei copii indragesc foarte mult cocosul.
Obisnuim sa pregatim inghetata acasa, fie doar din suc de fructe sau din pulpa fructelor si putina miere sau alt tip de indulcitor, asa cum sunt aceste retete: inghetata cu piersici si zmeura, inghetata de pepene galben, inghetata cu piersici si suc de portocale, inghetata cu zmeura, inghetata cu capsuni si mango, inghetata cu banane, inghetata de mango sau inghetata in care adaugam caju sau iaurt: inghetata cu cocos, inghetata cu capsuni si glazura de ciocolata, inghetata cu afine, inghetata cu capsuni si iaurt, inghetata cu cafea si sirop de curmale, inghetata cu afine si cocos, inghetata cu ciocolata si menta.
Sper ca v-am dat idei si ca veti incerca macar una dintre aceste retete, sau poate imi scrieti ce alte arome ati incercat.
Am pregatit aceasta inghetata cu lapte de cocos de la Via Naturalia, un magazin in care gasiti alimente bio, dar si produse de igiena, cosmetica si casa.
Inghetata de cocos cu capsuni
Ingrediente
- 500 gr capsuni cantitate neta, deja curatati
- 1 conserva lapte cocos
- 3 linguri miere salcam
- 2 linguri fulgi cocos
Instructiuni
- Pentru pregatirea inghetatei am pus cu o seara inainte, conserva de lapte de cocos in frigider, astfel incat grasimea din laptele de cocos se ridica deasupra si se incheaga, devenind o crema groasa.
- Am scos aceasta grasime cu o lingura (275 grame) si am pus-o in robotul de bucatarie impreuna cu capsunii spalati si curatati, cu mierea si fulgii de cocos.
- Am mixat toate ingredientele la viteaza medie, astfel incat sa mai ramana bucati de capsuni.
- Mierea o puteti inlocui cu zahar pudra, green sugar, sirop de agave sau alt tip de indulcitor.
- Fulgii de cocos i-am pus pentru a-i da o textura altfel.
- Compozitia obinuta am pus-o intr-o caserola si am lasat-o la congelator pentru aproximativ 1-1,5 ore. Dupa 1 ora puteti verifica sa vedeti consistenta.
- Aceasta inghetata o puteti servi la cornete de inghetata, la pahar sau o puteti pregati in recipiente speciale carora li se pot pune betiosare.
O vara frumoasa va doresc si aveti grija de voi!
Ganduri bune, Alina
Corina says
Wow! O retetă minunata! Multumim pentru urari! :*