Inghetata de capsuni cu glazura de ciocolata

inghetata-de capsuni

In Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Inghetata/Sorbet, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

Zilele trecute am gasit capsuni in piata, asa ca nu m-am putut abtine si am cumparat pentru a face aceasta inghetata raw invelita in ciocolata. Delicioassssa!

inghrtata-raw-capsuni

La prepararea inghetatei am folosit produsele Solaris, care a fost unul dintre sponsorii cu ajutorul caruia am sustinut atelierul de dulciuri raw vegan din iunie. Daca vrei sa vezi cum a fost la atelier, ai aici cateva cuvinte si imagini.

In curand voi anunta data atelierului din august, asa ca stai pe-aproape si urmareste pagina de Facebook si aboneaza-te pe blog cu adresa de mail, pentru a afla primul, postarile facute.

inghetata-raw-capsuni

Inghetata de capsuni invelita in ciocolata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
O inghetata de capsuni invelita in ciocolata, perfecta pentru aceasta vara!
Autor:
Portii: 10
Ingrediente
  • 200 gr pupla nuca proaspata de cocos (young coconut) - 2 nuci
  • 500 gr capsuni proaspeti
  • 1 baton vanilie
  • 2 linguri miere (40 gr) sau dupa gust
  • Glazura:
  • 10 linguri ulei de cocos topit
  • un praf de sare
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri carob si cacao (jumatate carob si jumatate cacao)
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Dupa ce am consumat apa din cele 2 nuci de cocos, am scos pulpa.
  2. Erau 2 nuci de cocos tinere, din acele albe. (young coconut)
  3. Am pus pulpa de la nuca de cocos si capsunii splalati si curatati inrobot.
  4. Am adaugat semintele din pastaia de vanilie, mierea si am blenduit pana cand am ajuns la consistenta unui sos.
  5. Am transferat compozitia in forme de inghetata de silicon.
  6. Am pus la congelator recipentele si le-am lasat pana cand au inghetat.
  7. Pentru a face glazura, am pus uleiul de cocos topit intr-un bol.
  8. Am adaugat sare, miere, cacao, carob si am amestecat cu un tel pana s-a omogenizat.
  9. Am scos inghetata din recipiente si am scufundat-o in sosul de ciocolata.
  10. Sosul de ciocolata s-a intarit in cateva secunde deoarece inghetata era foarte rece, fiind proaspat scoasa din congelator.
Notite
Numarul de inghetate poate diferi, in functie de marimea formelor de ingheata.

inghetata-capsuni

Ca tot este sezonul inghetatei, va las si o reteta cu afine 😉

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Inghetata de capsuni cu glazura de ciocolata
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: