Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Inghetata de capsuni invelita in ciocolata
Alina Stan
O inghetata de capsuni invelita in ciocolata, perfecta pentru aceasta vara!
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
5
minutes
mins
Total Time
20
minutes
mins
Servings
10
Ingrediente
1x
2x
3x
200
gr
pupla nuca proaspata de cocos
young coconut - 2 nuci
500
gr
capsuni proaspeti
1
baton vanilie
2
linguri miere
40 gr sau dupa gust
Glazura:
10
linguri ulei de cocos topit
un praf de sare
2
linguri miere
5
linguri carob si cacao
jumatate carob si jumatate cacao
Instructiuni
Dupa ce am consumat apa din cele 2 nuci de cocos, am scos pulpa.
Erau 2 nuci de cocos tinere, din acele albe. (young coconut)
Am pus pulpa de la nuca de cocos si capsunii splalati si curatati in
robot.
Am adaugat semintele din pastaia de vanilie, mierea si am blenduit pana cand am ajuns la consistenta unui sos.
Am transferat compozitia in forme de inghetata de silicon.
Am pus la congelator recipentele si le-am lasat pana cand au inghetat.
Pentru a face glazura, am pus uleiul de cocos topit intr-un bol.
Am adaugat sare, miere, cacao, carob si am amestecat cu un tel pana s-a omogenizat.
Am scos inghetata din recipiente si am scufundat-o in sosul de ciocolata.
Sosul de ciocolata s-a intarit in cateva secunde deoarece inghetata era foarte rece, fiind proaspat scoasa din congelator.
Observatii
Numarul de inghetate poate diferi, in functie de marimea formelor de ingheata.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!