Zilele trecute am gasit capsuni in piata, asa ca nu m-am putut abtine si am cumparat pentru a face aceasta inghetata raw invelita in ciocolata. Delicioassssa!
La prepararea inghetatei am folosit produsele Solaris pe care le gasiti in magazinul meu online, aici.
Daca vrei sa vezi cum a fost la atelierul din weekend, ai aici cateva cuvinte si imagini.
In curand voi anunta data atelierului din august, asa ca stai pe-aproape si urmareste pagina de Facebook si aboneaza-te pe blog cu adresa de mail, pentru a afla primul, postarile facute.
Inghetata de capsuni invelita in ciocolata
Ingrediente
- 200 gr pupla nuca proaspata de cocos young coconut - 2 nuci
- 500 gr capsuni proaspeti
- 1 baton vanilie
- 2 linguri miere 40 gr sau dupa gust
- Glazura:
- 10 linguri ulei de cocos topit
- un praf de sare
- 2 linguri miere
- 5 linguri carob si cacao jumatate carob si jumatate cacao
Instructiuni
- Dupa ce am consumat apa din cele 2 nuci de cocos, am scos pulpa.
- Erau 2 nuci de cocos tinere, din acele albe. (young coconut)
- Am pus pulpa de la nuca de cocos si capsunii splalati si curatati inrobot.
- Am adaugat semintele din pastaia de vanilie, mierea si am blenduit pana cand am ajuns la consistenta unui sos.
- Am transferat compozitia in forme de inghetata de silicon.
- Am pus la congelator recipentele si le-am lasat pana cand au inghetat.
- Pentru a face glazura, am pus uleiul de cocos topit intr-un bol.
- Am adaugat sare, miere, cacao, carob si am amestecat cu un tel pana s-a omogenizat.
- Am scos inghetata din recipiente si am scufundat-o in sosul de ciocolata.
- Sosul de ciocolata s-a intarit in cateva secunde deoarece inghetata era foarte rece, fiind proaspat scoasa din congelator.
Observatii
Ca tot este sezonul inghetatei, va las si o reteta cu afine 😉
Cartea mea de retete, Dulce si Sarat-cu 54 de retete, cu si fara foc, poate fi comandata aici.
[…] de aceste fructe delicioase si incercati si inghetata cu capsuni si glazura de ciocolata sau smoothie parfumat cu […]