Cand este cald, nu prea mai avem chef sa stam prea mult in bucatarie, asa ca salatele satioase si rapide ocupa primul loc 🙂 Una dintre acestea, este aceasta salata cu fasole grasa, culeasa din gradina socrilor mei. Am adaugat putina ceapa rosie tot din gradina lor, branza feta, masline, condimente, ulei de masline, zeama de lamaie si putina verdeata.
Ce a iesit? O minunatie pe care pana si copiii o adora.
Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman, fiind o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.
Alimentele cu un indice glicemic ridicat se descompun rapid in procesul digestiei si determina cresteri bruste ale nivelului de zahar din sange si ale insulinei. Cresterea rapida este urmata de o scadere semnificativa a nivelului de zahar din sange.
Alimentele care au un indice glicemic scazut, cum ar fi fasolea alba, nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest mod foamea este tinuta sub control.
Salata de fasole cu branza feta si masline
Ingrediente
- 150 gr fasole uscata grasa
- 1 ceapa rosie medie 80 gr
- 150 gr branza feta
- 50 gr masline kalamata feliate
- 2-3 linguri ulei masline
- zeama lamaie
- sare
- piper negru
- cateva fire de patrunjel
Instructiuni
- Am pus fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte.
- In ziua urmatoare am aruncat apa, am clatiti fasolea si am pus-o la fiert.
- Dupa ce a fiert (aproximativ 30 minute), am scurs apa de pe fasole.
- Am transferat fasolea fiarta intr-un bol.
- Am adaugat peste fasole, ceapa tocata, cubulete de branza feta, maslinele feliate, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper negru proaspat si patrunjel tocat.
- Am amestecat bine cu o spatula.
Observatii
O alta varianta de salata, cu linte si naut aveti aici.
Sursa: http: www.sfatulmedicului.ro
Leave a Reply