
Dupa o zi de curatat gradina, tuns arbustii, greblat, cei mici si-au dorit inghetata. Atat am asteptat!
Avem in frigider un mango, asa ca am zis sa ii vin de hac 😉

Inghetata raw vegan de mango
Author:
Ingredients
- un mango bine copt, curatat (600 gr)
- 40-50 ml lapte de cocos
- 1-2 lingurite tarate psyllium
- indulcitor daca este cazul: sirop agave/artar (eu nu am folosit)
Instructions
- Am curatat fructul, l-am pus in robotul cu lama S si am procesat.
- Am adaugat laptele de cocos si taratele, procesand din nou.
- Adaugati indulcitor doar daca simitit nevoia. La mine nu a fost cazul.
- Compozitia obtinuta este un fel de piure mai subtire, pe care am pus-o intr-o caserola de plastic si am introdus-o in congelator pentru 1,5-2 ore.
- Timpul depinde si de puterea de inghetare a congelatorului.
- In acest timp am amestecat de 3-4 ori, pentru a nu se forma ace de gheata.
- Am scos inghetata din congelator, pana sa apuce sa inghete foarte tare.
Notes
Dupa parerea mea, cel mai bine este sa faci inghetata atat cat se mananca la o masa. Motivul? Dupa mai multe ore la congelator, in inghetata se vor forma ace de gheata.

Zile insorite!
Arata delicios! Iar combinatia de culori, excelenta!
Multumesc, Camelia!
Acelasi compliment ti-l intorc inzecit 🙂
🙂 Multumesc si eu!
Cu ce am putea inlocui semintele de phsillium? Seminte de Chia ar merge?
Multumesc.
Taratele de phsillium, scuze 🙂
Taratele nu se simt deloc in inghetata; eu le-am pus pentru aportul de fibre.
Poti renunta la ele pt ca oricum vei pune compozitia in congelator lana se intareste putin.
Multumesc de vizita si te mai astept!
Alina