Curry de fasole adzuki

Curry de fasole adzuki

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan10 Comments

Este pentru prima oara cand am cumparat fasole adzuki si sigur voi mai cumpara!

Fasolea adzuki este o fasole cu boabe marunte, rosii, fiind bogata in proteine si saraca in grasimi. In Japonia este considerata “regina fasolei”, avand propietati benefice pentru ficat si rinichi.

Acest tip de fasole este consumat in tarile asiatice si sub forma dulce, adica se fierbe impreuna cu zahar. Exista o multime de deserturi in care fasolea adzuki este ingredientul principal.

Curry de fasole adzuki

Curry de fasole adzuki
 
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
  • 200 gr fasole adzuki bio, inmuitata pentru 12 ore
  • ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 10 gr ghimbir ras
  • 4 catei usturoi tocati
  • 0,5 cm ardei iute tocat
  • 5-6 linguri pasta rosii facuta in casa
  • sare roz de Himalaya dupa gust
  • 1 cm turmeric proaspat, ras
  • ¼ lingurita coriandru pudra
  • ½ lingurita garam masala (condiment indian care contine: coriandru, piper, cuisoare, chimion, dafin, cardamon, scortisoara si nucsoara)
  • aproximatix 150-200 ml apa fiarta
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am lasat la inmuiat fasolea timp de 12 ore.
  2. Am pus apa la fiert cu sare iar cand a dat in clocot, am adaugat fasolea. Am lasat-o sa fiarba la foc mic, in proportie de 90%, aproximativ 1 ora si 15 minute.
  3. In acest timp am pus intr-o alta cratita uleiul de masline si ceapa si am lasat la inabusit.
  4. Am adaugat usturoiul tocat si ghimbirul si am mai lasat 1 minut.
  5. Am adaugat ardeiul iute, pasta de rosii, sarea, turmericul, coriandru si garam masala.
  6. Am amestecat bine si am luat cratita de foc.
  7. Am pasat sosul cu blenderul vertical iar apoi am adaugat fasolea fiarta partial.
  8. Am mai adaugat aproximativ 150-200 ml apa fiarta pentru a se subtia sosul si am pus din nou la fiert pentru 15-20 minute.
  9. Reteta nu este picanta, ci doar aromata si a fost devorata de cei mici.
  10. In masura in care va place mai picnat, modificati cantitatile de condimete, respectiv ardei iute.

Iti recomand o reteta delicioasa de burger de post cu fasole rosie si hrisca. Reteta o gasesti in cartea mea de retete, Dulce si Sarat care poate fi comandata aici.

Pofta buna!

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Curry de fasole adzuki
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Mihai Ignat

    Unde se poate gasi fasolea adzuki in afara de Mega? In “plafarele” in care am intrat nu am observat-o.

    Multumesc,

    Mihai

  2. cloudpearl

    Reblogged this on Bucatarie Indiana Vegetariana and commented:
    Iubitorilor de fasole rosie Adzuki le recomand o reteta noua, de post, pregatita in stil indian de Alina de la Arome de Poveste. Reteta este foarte echilibranta pentru persoanele Pitta si Kapha si mai putin indicata pentru cele Vata (doar ocazional). Multumim Alina. Pofta mare!

  3. Pingback: Curry de fasole adzuki | Bucatarie Indiana Vegetariana

  4. Mihai Ignat

    Multumesc Alina.
    Si de pont si de reteta. Intr-adevar am gasit acea fasole la Naturalia de langa Stefan cel Mare.
    Facut o punga de 500 gr. :)
    Buna de buna. Am folosit doi ardei iuti indieni uscati si in plus fata de reteta ta si o legatura tocata de leurda. Nu am avut nevoie de blender la sos.

    1. Arome de poveste

      Cu placere, Mihai!
      Se pare ca iti place sa gatesti :)
      Ma bucur ca si aceasta reteta ti-a fost pe plac iar ideea cu leurda e foarte buna.
      Aceata reteta am gatit-o in urma excursiei in India, unde toate sosurile erau foarte fine insa nu e obligatoriu sa folosesti blenderul.
      Toate cele bune si spor la gatit!
      Alina

  5. Pingback: Burger vegetal cu fasole Adzuki | Gourmandelle.com

  6. Alina

    Iti multumesc Alina pentru inca o reteta minunata. Noi am adaugat in seara asta si putin piper cayenne pt ca ardeiul nu era iute. Mmmm, absolut divin!
    O seara magica. Un decembrie plin de iubire, bucurie si armonie! Pupici

    1. Author
      Alina Stan

      Multumesc, Alina pentru feedback si pentru urari. Te mai astept pe blog :)
      Iti doresc toate cele bune si sa-ti aduca mosul ceea ce-ti doresti!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: