

Supa crema de spanac
Author:
Serves: 3-4
Ingredients
- aproximativ 1 kg spanac proaspat
- ulei masline
- 2 cepe medii, tocate
- 1 telina medie, tocata
- 8 catei usturoi
- sare roz Himalaya, dupa gust
- 200 ml lapte fierbinte
- apa fiarta (in functie de cum se doreste consistenta)
- lapte batut pentru decor
Instructions
- Intr-o cratita am pus apa si sare. Cand a dat apa in clocot, am oprit-o si am adaugat spanacul. L-am lasat 1-2 minute in apa fierbinte, iar apoi l-am scos. L-am strecurat si l-am trecut printr-un jet de apa rece.
- Intr-o alta cratita am pus uleiul de masline si ceapa. Am lasat pe foc 1 minut si am adaugat usturoiul tocat grosier si telina tocata. Am mai lasat pe foc 2-3 minute.
- Am adaugat apa fierbinte, cat sa acopere telina si am lasat sa fiarba la foc mic pentru 10-12 minute.
- Am pus spanacul oparit, laptele si am mai lasat sa fiarba 2-3 minute. Mai adaugam putina sare, daca este cazul.
- Luam cratita de pe foc si pasam totul cu blenderul vertical.
- In functie de cum dorim consistenta supei crema, mai putem adauga putina apa fiarta.
- La final, am decorat cu lapte batut facut in casa.
Sa aveti pofta!
Cum iti spuneam, iubesc aceasta supa si sper ca toti vizitatorii sa se indragosteasca de ea. E foarte hranitoare si satioasa. Eu, insa, nu i+am pus lapte niciodata, doar smantanica in farfurie. Si ou fiert! Delicios! Am o super mare pofta de supa de spanac acum 😀
Spanacul ne ofera o multime retete. Una mai gustoasa ca alta!