
Ii puteti personaliza dupa bunul plac: picant sau dulce-acrisor.

Taitei de orez cu legume
Author:
Serves: 4
Ingredients
- 400 gr noodles (taitei din orez)
- ulei de masline
- 5 fire ceapa verde sau ceapa uscata, tocata
- 4 catei usturoi tocati
- ghimbir proaspat tocat, dupa gust
- 3 morcovi medii (taiati fasii subtiri, lungi de circa 3-4 cm)
- 2 ardei rosii (taiat fasii subtiri, lungi de aprox. 3-4 cm)
- 1 ardei verde (taiat fasii subtiri, lungi de aprox. 3-4 cm)
- 400 gr varza rosie tocata
- sare dupa gust
- piper negru proaspat
- sos soia dupa gust
- sos picant (optional)
Instructions
- Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat in clocot, am adaugat taiteii si am oprit focul. Am lasat cratita acoperita vreo 4-5 minute iar apoi am scurs taiteii de apa. Eventual cititi si recomandarile de gatit de pe ambalaj.
- Am folosit la gatit atat taitei lati cat si subtiri, insa eu ii prefer pe cei subtiri.
- Taitetii scursi de apa i-am transferat intr-un castron, i-am stropit cu putin ulei de masline si am amestecat astfel incat sa se distribuie bine uleiul.
- Intr-un wok de ceramica am pus ceapa la inabusit in ulei de masline, am adaugat usturoiul si ghimbirul si am lasat 1 minut pe foc.
- Am adaugat in wok si morcovii, ardeiul rosu si cel verde, am amestecat si am mai lasat pe foc 5 minute.
- Tot aici am adaugat si varza rosie, sare, piper, am amestecat din nou si am lasat pe foc 3-4 minute.
- Compozitia cu legume obtinuta am pus-o peste taiteii din castron, am pus sos soia si am amestecat totul.

Ce bine ca ai postat reteta asta.Am facut si eu o data noodles si cum nu am stiu sa ii pregatesc corect nu mi-au placut.Asa ca o sa incerc reteta ta cu siguranta 🙂
P.S. Pozele sunt superbe! 🙂
Noua ne-a placut mult. Atentie la cantitatea de ghimbir pusa, sa nu iasa prea picant 🙂
:)Nu ghimbirul ar fi problema ci taietei aia.Ei nu au iesit cum trebuie.Erau foarte moi si lipiciosi.Dar am vazut cum ii faci tu si am sa incerc asa 🙂
da, depinde si de taitei si de cat timp ii lasi in vasul cu apa, acoperiti.
Arata demential! Cata culoare in farfurie si in jur! Nici un devorator de carne convins nu ar rezista in fata acestei opere de arta culinara!
Multumesc 🙂
Merita incercata reteta ta la cat de bine arata!!!!
🙂
dar sosul picant este facut de tine? Este un sos de ardei iute sau mai are si alte ingrediente? Mi se pare interesant ce vad in imagine.
Sosul de soia si cel iute este cumparat.