Nu stiu cum este la voi, dar la noi nu lipseste inghetata din congelator. Fie ea de cocos cu capsuni, de piersici cu zmeura, cu cafea de orz, cu capsuni si mango, cu cafea, ceva, ceva tot este.
Copiii au crescut, sunt tot timpul in parc, la plimbare cu prietenii, intaliniri, iar eu incerc, pe cat posibil, sa le ofer o alternativa mai buna la inghetata din comert. Sa nu credeti ca imi iese tot timpul 🙂
Inghetata de vanilie este printre preferatele lor, asa ca o pregatesc intr-o cantitate mai mare, cu diverse toppinguri. De data aceasta am ales sa folosesc zmeura liofilizata de la Lifesense, fistic maruntit si ciocolata topita.
Fructele liofilizate le folosesc de cativa ani si pur si simplu le ador pentru ca sunt foarte versatile. Le folosesc in ciocolata, in inghetata, torturi si inclusiv la pregatirea unui mix cu fulgi de ovaz, cocos, stafide, nuca, zmeura sau capsuni liofilizate, coacaze negre, afine sau ananas si pe care baiatul meu cel mare il foloseste in diminetile in care merge la antrenament. Peste acest amestec el pune apa fierbinte sau lapte vegetal si il serveste ca si mic dejun.
Sper sa va inspire si pe voi!
Inghetata o pregatesc la Thermomix pentru ca imi este foarte simplu sa pun toate ingredientele in bol, si sa le las pe ele sa se “imprieteneasca”, fara a fi nevoie sa amestec in crema de vanilie.
Inghetata de vanilie, fistic si zmeura
Echipament
- forme de inghetata
- congelator
- Thermomix sau aragaz
Ingrediente
- 750 ml lapte
- 1 lgt vanilie pudra sau esenta sau pastaie vanilie
- 50 g zahar
- 6 buc galbenusuri
- 1/4 lgt turmeric pt culoare (optional)
- 1 praf de sare
- 400 ml lapte condensat
- zmeura liofilizata
- fistic maruntit
- 100 g ciocolata 40% cacao pentru topit
Instructiuni
- Adaugam in bolul Thermomixului, laptele, vanilia, zaharul, galbenusurile, turmericul, sarea şi reglam 10 min./90°C/viteza 3.
- Adaugam laptele condensat si omogenizam, setand viteza 5/30 secunde.
- Compozitia obtinuta o punem in formele de inghetata si presaram pe ea sau introducem in compozitie, fisticul maruntit si fructele liofilizate.
- Punem formele la congelator pentru 3-4 ore.
- Daca dorim sa punem glazura de ciocolata, acum este momentul sa topim ciocolata la bain-marie, sau in cazul meu la Thermomix, setand 4 minute/60°C/viteza 2.
- Daca este prea vartoasa, o putem subtia cu putina frisca.
- Lasam ciocolata sa se raceasca putin, iar apoi trecem inghetata prin ciocolata si o presaram cu fructe liofilizate maruntite.
- Inghetata o pastram la congelator in caserole sau in pungi individuale.
Observatii
Sper sa va convinga si pe voi si sa incercati reteta. Este simpla, gustoasa si o puteti pastra in congelator pentru acele zile cand voi sau cei mici, poftiti la ceva dulce.
Daca esti abonat al blogului si doresti cartea mea cu 54 de retete vegane, raw si fara gluten, Dulce si Sarat, atunci o poti comanda aici sau imi poti scrie direct pe mail (alina@aromedepoveste.ro). Bineinteles ca vei beneficia de un pret special, doar 36 lei cu transport inclus.
Multumesc pentru incredere, Alina
Leave a Reply