Go Back
inghetata-de-vanilie-cu-zmeura-si-fistic

Inghetata de vanilie, fistic si zmeura

Alina Stan
Daca este vara, avem inghetata!
Prep Time 15 minutes
congelator 3 hours
Total Time 3 hours 15 minutes

Echipament

  • forme de inghetata
  • congelator
  • Thermomix sau aragaz

Ingrediente
  

  • 750 ml lapte
  • 1 lgt vanilie pudra sau esenta sau pastaie vanilie
  • 50 g zahar
  • 6 buc galbenusuri
  • 1/4 lgt turmeric pt culoare (optional)
  • 1 praf de sare
  • 400 ml lapte condensat
  • zmeura liofilizata
  • fistic maruntit
  • 100 g ciocolata 40% cacao pentru topit

Instructiuni
 

  • Adaugam in bolul Thermomixului, laptele, vanilia, zaharul, galbenusurile, turmericul, sarea şi reglam 10 min./90°C/viteza 3.
  • Adaugam laptele condensat si omogenizam, setand viteza 5/30 secunde.
  • Compozitia obtinuta o punem in formele de inghetata si presaram pe ea sau introducem in compozitie, fisticul maruntit si fructele liofilizate.
  • Punem formele la congelator pentru 3-4 ore.
  • Daca dorim sa punem glazura de ciocolata, acum este momentul sa topim ciocolata la bain-marie, sau in cazul meu la Thermomix, setand 4 minute/60°C/viteza 2.
  • Daca este prea vartoasa, o putem subtia cu putina frisca.
  • Lasam ciocolata sa se raceasca putin, iar apoi trecem inghetata prin ciocolata si o presaram cu fructe liofilizate maruntite.
  • Inghetata o pastram la congelator in caserole sau in pungi individuale.

Observatii

Pentru  pregatirea inghetatei in varianta clasica, pe aragaz/plita, se pune laptele la fiert impreuna cu aromele. Separat, se bat galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat laptele fierbinte, amestecand continuu si punem din nou pe foc sa dea in clocot.
Tragem de pe foc, adaugam laptele condensat si punem in formele de inghetata.
Tried this recipe?Let us know how it was!