Daca va era pofta de o lasagna de post, iata ca a venit momentul sa o pregatiti acasa, cu tocata din plante de la Verdino, un preparat 100% vegetal.
Tocata din plante Verdino are la baza proteina de mazare, fiind un inlocuitor perfect pentru carne. Are consistenta si aspectul carnii de porc si este folosita pudra de sfecla rosie pentru culoare.
Pentru pregatirea lasagnei am ales sa folosesc tocata vegetala care are gust si textura de carne tocata, este foarte versatila si o putem folosi si la alte preparate cum ar fi ardei umpluti, sarmale, ciorba de perisoare, chiftele, sos bolognese etc.
Pe blog gasiti si alte retete in care am folosit produse Verdino: salata de vara cu branza feta care este una dintre preferatele mele pe timp de vara si paste integrale cu tocata.
Feliile vegetale cu gust de Gouda sunt de vis daca doresti sa inlocuiesti lactatele. Le poti folosi la gatit sau in sandwichuri, iar textura si gustul sunt foarte asemanatoare cu branzeturile clasice.
Reteta de lasagna este delicioasa, unde mai pui ca mi-a luat doar 20 minute sa o pregatesc, plus timpul din cuptor. Textura si gustul i-a cucerit si pe cei 2 mofturosi ai familiei, asa ca a trecut testul. Va provoc sa o incercati!
Lasagna cu tocata din plante
Echipament
- cuptor
- tava 25 x15 cm
Ingrediente
Instructiuni
- Tocam ceapa si radem morcovii.
- Punem uleiul in tigaie, ceapa, acoperim cu un capac si sotam ceapa 4-5 minute, pana cand se inmoaie.
- Adaugam morcovii rasi si lasam inca 4-5 minute, tot cu capac.
- Adaugam tocata din legume, sare, busuioc, oregano, pulpa de rosii, apa fierbinte, acoperim si lasam pe foc 10 minute.
- In acest timp pregatim foile de lasagna. Eu le-am pus 5 minute in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
- Pentru asamblare, incepem cu compozitia de tocata, apoi foi lasagna, tocata, felii Gouda si repetam pana cand se termina compozitia.
- La final am terminat cu 2 felii vegetale Gouda pe care le-am rupt in bucati si le-am distribuit deasupra.
- Punem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si lasam sa se rumeneasca, aprovimativ 30-35 minute.
Ideala pentru persoanele care tin post, cu un stil de viata vegan, cu intolerenta la lactoza sau pur si simplu daca vreti sa luati o pauza de la branzeturi si carne.
Pana la o noua postare, toate cele bune, Alina!
[…] trecute am pregatit o delicioasa lasagna cu tocata vegetala din plante pe care copiii au adorat-o, iar astazi am zis sa incerc o reteta cu paste rumenite la cuptor, cu […]