Aceasta reteta face parte dintr-o campanie de constientizare “Cat % carne?” a celor de la Verdino si este o campanie de constientizare ce isi propune sa transmita ca exista masa si dincolo de carne.
Stiai ca mazarea este considerata proteina viitorului pentru ca in productia unui kg de mazare se consuma cu 87% mai putina apa si se emite cu 90% mai putin CO2 decat in productia unui kg de carne de vita?
Verdino produce alternative vegane la produsele din carne si este primul producator roman care foloseste proteina din mazare in toata gama de produse.
Unul dintre produsele care mi-a atras atentia este “Tocata buna din plante”, fiind o varianta pentru carnea tocata, nu contine soia si nici organisme modificate genetic.
Eu am ales sa folosesc tocata in aceasta reteta de paste, insa se poate folosi si in sarmale, chiftele, musaca sau lasagna.
Sper sa va inspire si pe voi si sa incercati aceasta reteta, iar daca folositi codul “aromedepoveste10”, beneficiati de 10% reducere la toate produsele Verdino, inclusiv la cele deja reduse, pe www.verdinoshop.ro
Paste cu tocata Verdino
Ingrediente
- 160 g paste integrale de grau
- 2 lg ulei masline
- 100 g ceapa
- 3 catei usturoi
- 200 g tocata buna Verdino
- 330 g rosii cherry
- 100 ml bulion
- 50 ml apa in care au fiert pastele
- 1 lgt busuioc uscat
- 1 lgt oregano uscat
- 4 lg parmezan vegan
Instructiuni
- Punem apa la fiert, putina sare si cand incepe sa fiarba apa, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor.
- Odata fierte, le scurgem si pastram un polonic din apa in care au fiert pastele.
- Curatam ceapa, o tocam si o sotam in ulei, adaugam apoi si usturoiul trecut prin presa, tocata Verdino, sare si piper dupa gust, amestecam si lasam pe foc aproximativ 5 minute.
- Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.
- Spalam rosiile cherry, le taiem in jumatati si le adaugam impreuna cu bulionul peste tocata, cei 50 ml de apa in care au fiert pastele, busuiocul si oregano si mai lasam sa fiarba aproximativ 3-4 minute.
- Cantitatea de apa adaugata poate diferi, in functie de cum doriti consistenta sosului.
- La final adaugam pastele fierte si amestecam ca sa distribuim sosul peste toate pastele.
- Se ia de pe foc si se serveste presarat cu parmezan vegan.
[…] Pe blog gasiti si alte retete in care am folosit produse Verdino: salata de vara cu branza feta care este una dintre preferatele mele pe timp de vara si paste integrale cu tocata. […]